LG bersedia untuk memperkenalkan G Pro 2 di Korea pada 13 Februari

Ibu jari LG Optimus G Pro

Spekulasi bulan lepas mencadangkan LG G Pro 2 boleh dilancarkan di Kongres Dunia Mudah Alih. Jemputan yang dihantar ke saluran akhbar Korea menunjukkan ia boleh tiba lebih awal daripada itu.

Bertarikh pada 13 Februari, permintaan untuk kehadiran menampilkan teks “Ketuk-ketuk-ketuk’, kemungkinan rujukan kepada ciri nama yang sama yang diperkenalkan dengan LG G2. Keupayaan untuk “mengetuk” paparan telefon untuk membangunkan dan mematikan paparan mungkin akan dibawa ke dalam LG G Pro 2yang mana kami boleh membuat kesimpulan bahawa acara yang akan berlangsung di Korea berkemungkinan besar menampilkan pelancaran telefon bimbit baharu itu.

Keputusan untuk melancarkan peranti itu lebih awal daripada MWC akan mencerminkan rancangan yang diikuti LG apabila mereka mengumumkan hari G Pro pertama sebelum acara yang sama tahun lepas. Pengenalan kampung halaman diikuti dengan peranti yang dipamerkan di pameran antarabangsa.

LG G Pro 2 dikhabarkan akan menampilkan paparan QHD 6-inci bersama pemproses Qualcomm Snapdragon 800, 3GB RAM, dan kamera 13MP menggunakan teknologi OIS+. Ia akan dapat merakam video 4K dan gerak perlahan serta akan menyertakan beberapa mod kamera khas lain.

G Pro 2 nampaknya menjadi tumpuan utama LG untuk bulan Februari, tetapi ia harus segera dijayakan dengan susulan kepada G2. Khabar angin mengatakan pelancaran LG G3 mungkin berlaku seawal Mei.

[via ZDNet.kr]

| | |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *