Laporan: Pemilik iPhone lebih cenderung untuk menjual atau menukar masuk telefon lama berbanding pengguna Android

Semua TAWARAN HITAM JUMAAT yang anda perlukan!

Kami disokong pembaca. Pautan luar boleh memberi kita komisen.

Apple-iPhone-12-tampil-foto

Walaupun kita hanya beberapa jam lagi dari pengumuman rasmi Siri iPhone 13, satu laporan telah terbongkar yang berkongsi beberapa maklumat menarik tentang tabiat tukar beli. Laporan itu bercakap tentang keadaan peranti dan jenis pengguna yang lebih berkemungkinan untuk menukar masuk.

Penyelidikan itu dijalankan oleh Rakan Penyelidikan Perisikan Pengguna (CIRP) dan ia mendedahkan bahawa iPhone sering ditemui dalam keadaan lebih baik daripada peranti Android (melalui 9to5Mac). Laporan itu menyatakan bahawa 65F iPhone yang digunakan selama 12 bulan didapati dengan keadaan keseluruhan yang baik, dengan paparan utuh, manakala jumlah ini kurang daripada 60% untuk telefon pintar Android.

Penyelidikan juga mendapati bahawa selepas setahun, 23% pengguna iPhone melaporkan bateri mereka boleh bertahan sehari penuh tanpa mengecas, manakala 30% pengguna Android berjaya terus menggunakan peranti mereka tanpa memerlukan penyesuai kuasa. Secara peribadi, saya telah menggunakan kedua-duanya dan mendapati bahawa ia bergantung pada peranti dan pada sejauh mana telefon pintar digunakan, yang berbeza dari orang ke orang.

Bilangan peranti yang tidak boleh digunakan selepas 12 bulan adalah sangat rendah, malah, kurang daripada 10% pengguna iPhone dan Android yang rosak sepenuhnya peranti mereka. Hanya 20% daripada pengguna melaporkan menyedari bahawa bateri mereka hanya bertahan beberapa jam. Penyelidikan itu juga menunjukkan bahawa telefon pintar baru-baru ini telah menjadi lebih tahan lama, menjadikan pelanggan memegangnya lebih lama atau menggunakan pertukaran masuk untuk mendapatkan peranti baharu.

Penyelidikan CIRP bagi iphone dan telefon pintar android lama 2021

Menurut penyelidikan, kurang daripada 10% pengguna iPhone menjual peranti mereka, manakala majoriti pengguna Android menyimpan telefon pintar mereka sebelum ini. Penyelidikan juga mendapati bahawa 30% pengguna iPhone menggunakan tukar beli untuk menukar peranti mereka dengan produk baharu, yang jauh lebih tinggi daripada robot pasukan.

Ini menjelaskan sebab syarikat seperti Apple dan Samsung sedang menjalankan program peningkatan mereka dan cuba sedaya upaya untuk mengiklankannya, dan ini kerana tawaran tukar beli sebenarnya berfungsi dan menarik orang ramai untuk meningkatkan. Bukan apa yang kita belum tahu. Walau bagaimanapun, baru-baru ini kami telah membandingkan tapak web pihak ketiga yang lain seperti eBay, Swappa atau Craigslist, di mana anda boleh membuat lebih banyak wang daripada menggunakan program tukar beli, seperti Samsung. Pada nota lain, penyelidikan itu berpangkalan di AS, dan wilayah lain mungkin mempunyai hasil yang sama sekali berbeza.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *