Laporan: Google tidak berpuas hati dengan penyesuaian Android terbaharu Samsung, dalam perbincangan tentang mencari jalan tengah

TabPRO_(10.1)_1

Selepas mencapai perjanjian 10 tahun untuk berkongsi paten masing-masing, siapa tahu Google dan Samsung semakin mesra? Perhubungan mereka telah bertambah baik sehinggakan Google tidak berasa pelik untuk menghubungi Samsung tentang penggunaan penyesuaian Android secara meluas (dan tidak wajar) mereka dalam telefon pintar dan tablet mereka. Anda tahu, kerana rakan lebih terbuka tentang apa yang mengganggu mereka.

Mesyuarat tertutup ini diadakan selepas CES, selepas Samsung melancarkan Samsung Galaxy TabPro dengan UX Majalah baharu OEM, versi terkini TouchWiz untuk tablet. Kami mendapat sedikit masa praktikal dengan tablet, dan walaupun kami mendapati UI agak berguna, kami merasakan ia mengubah pengalaman Android secara drastik. Oleh itu, anda perlu belajar cara menggunakan Android sekali lagi.

Jadi, sebenarnya apakah butiran yang dibincangkan oleh Google dan Samsung? Nah, bahagian itu masih tidak jelas. Ada yang mencadangkan bahawa Google mungkin meminta Samsung untuk mengurangkan UI mereka, membuang “UX Majalah” baharu sepenuhnya untuk menjadikan peranti Samsung lebih selaras dengan versi biasa Android. Orang lain berpendapat bahawa Google mungkin tidak berpuas hati dengan perkhidmatan dan apl mereka sendiri yang mengambil tempat duduk belakang kepada Samsung dalam peranti mereka, dan mahu Samsung menetap dengan semua apl “saya juga” mereka. Pada ketika ini, ia adalah tekaan sesiapa sahaja. Sudah tentu, Samsung mahupun Google tidak akan mengulas mengenai perbincangan tertutup mereka.

Samsung bagaimanapun, mengeluarkan kenyataan yang lebih generik yang mengatakan bahawa pengilang akan “terus mengenal pasti dan menyediakan tawaran perkhidmatan dan kandungan yang berbeza dan inovatif pada peranti mudah alih kami.” Adakah ini bermakna kita boleh melihat Samsung Galaxy S5 mengamalkan sikap Motorola yang lebih menawarkan Android stok hampir dengan mengeluarkan apl khusus? Saya tidak akan bertaruh mengenainya, Samsung sungguh suka Wiz mereka. Tetapi hei, sekurang-kurangnya Google dan Samsung bercakap.

Terima kasih, Kev!

[Re/code]

| | |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *