Langkau Keluar pada Mesyuarat Zum yang Membosankan dengan Sambungan Chrome Pembantu Berang-berang

Adakah sesiapa yang benar-benar menyukai mesyuarat Zoom? Masalahnya bos atau ketua mesyuarat anda memerlukan anda untuk hadir. Sambungan Chrome pembantu Otter membolehkan anda melangkau mesyuarat, kerana ia sesuai untuk anda dan juga mengambil nota tentang perkara yang anda ketinggalan. Bunyi seperti sesuatu yang anda perlu muat turun sebelum mesyuarat Zum anda yang seterusnya, bukan?

Sejujurnya, pengasas bersama Otter Assistant dan Ketua Pegawai Eksekutif Sam Ling tidak mahu anda menggunakan sambungan Chrome untuk melangkau mesyuarat Zum anda. Ia dipromosikan sebagai bantuan apabila anda mempunyai dua mesyuarat Zoom yang dijadualkan pada masa yang sama. Sambungan Chrome akan mengambil nota untuk anda dalam mesyuarat sama ada anda menghadiri atau tidak.

“Boleh jadi anda mempunyai dua mesyuarat yang dijadualkan pada masa yang sama, dan anda hanya boleh menikmati satu mesyuarat pada satu masa,” jelas Ling. “Jadi, anda boleh meminta pembantu Otter anda menghadiri mesyuarat lain bagi pihak anda, mencatat nota, kemudian anda boleh menyemak nota mesyuarat selepas itu.”

Sangat mudah untuk melihat cara anda boleh mengadakan beberapa mesyuarat yang dijadualkan pada masa yang sama, kerana sambungan Chrome pembantu Otter bukan sahaja terhad kepada mesyuarat Zum. Ia juga berfungsi dengan Microsoft Teams, Google Meet dan perkhidmatan persidangan video utama yang lain.

Otter juga boleh memantau kedua-dua mesyuarat bercanggah anda. Ia akan menyalin kedua-dua mesyuarat, membolehkan anda duduk dalam kedua-dua mesyuarat dan bertukar-tukar.

“Anda sebenarnya boleh menonton dua aliran transkrip secara langsung pada masa yang sama,” kata Ling. “Anda mungkin berada dalam satu mesyuarat di mana anda tidak perlu memberi perhatian sepanjang masa. Sebahagian daripada masa, anda boleh menonton transkrip langsung mesyuarat lain, kemudian mungkin anda boleh bertukar-tukar.”

Kini lebih mudah untuk menggunakan sambungan Chrome pembantu Otter untuk mengendalikan kedua-dua mesyuarat persidangan video yang bercanggah. Ia kini disepadukan dengan Kalendar Google. Apabila anda menyediakan mesyuarat baharu dalam Kalendar Google, anda boleh memasukkan pilihan untuk “Tambahkan nota mesyuarat Otter”.

Semua orang yang mengambil bahagian dalam mesyuarat maya akan menerima pautan ke transkrip. Ia akan dipautkan ke entri kalendar juga dan akan memudahkan untuk kembali dan mencari nota.

Sudah ada tetingkap timbul apabila anda memasuki mesyuarat persidangan video. Bagaimanapun, ketua mesyuarat perlu menekan rekod terlebih dahulu. Itu melainkan mereka berada di peringkat Perniagaan premium di mana ini berlaku secara automatik.

“Kami benar-benar mahu [Otter] untuk menjadi pengalaman kolaboratif,” tambah Ling, “jadi adalah penting bagi semua orang dalam senarai jemputan untuk dapat mengakses nota.”

Dan di situlah gosokannya. Anda tidak boleh menggunakan Otter untuk mencatat nota melainkan ketua mesyuarat anda menyertainya. Tetapi nampaknya anda masih boleh menggunakannya untuk melangkau mesyuarat dan menjadikannya kelihatan seperti anda berada di sana.

Pasti, itu nampaknya bukan tujuan pembantu Otter, tetapi pastinya, ada orang yang cuba menggunakannya dengan cara itu.

Ini semua boleh dipertingkatkan lagi, pada akhir tahun lepas, Zoom sedang membangunkan pilihan E-mel dan Kalendar untuk perkhidmatannya. Itu bukan sahaja boleh meningkatkan mesyuarat Zum anda, tetapi ia juga boleh meningkatkan cara pembantu Otter digunakan.

Terima kemas kini tutorial terkini kami.

Laura telah menghabiskan hampir 20 tahun menulis berita, ulasan dan op-ed, dengan lebih daripada 10 tahun itu juga sebagai editor. Dia telah menggunakan produk Apple secara eksklusif selama tiga dekad yang lalu. Selain menulis dan menyunting di MTE, dia juga menjalankan program semakan tajaan tapak tersebut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *