Langganan Instagram mungkin sedang dalam perjalanan

Semua TAWARAN HITAM JUMAAT yang anda perlukan!

Kami disokong pembaca. Pautan luar mungkin memberi kita komisen.

Instagram mengumumkan beberapa tahun yang lalu bahawa ia mahu membantu pencipta memperoleh wang daripada platformnya, dan itu adalah salah satu sebab utama mengapa ia mengumumkan IGTV kembali pada 2018. Ciri video itu akan membantu pencipta mengewangkan video yang tidak pernah berlaku. Kini, platform milik Meta mahu menggunakan Twitter, dan menawarkan cara untuk peminat melanggan pencipta.

TechCrunch mendapati bahawa penyenaraian Apple App Store bagi apl Instagram termasuk maklumat langganan yang berkisar antara $0.99 hingga $4.99. Langganan ini muncul dalam panel Pembelian Dalam Apl, dan ia juga dipaparkan di tapak web iTunes UK, walaupun harga langganan semuanya terperangkap pada 拢0.79. Menara Sensor dan Apptopia menemui item IAP baharu, dan ia mencadangkan bahawa Instagram mungkin menggunakan sistem berasaskan langganannya sendiri.

Tidak jelas bila ciri langganan pencipta boleh dilancarkan, dan Instagram belum lagi mengesahkan atau mengumumkan apa-apa mengenai ciri itu secara terbuka, tetapi syarikat itu berkemungkinan menguji ciri itu, dan ia mungkin tiba lambat laun. Ujian awam mungkin dijalankan pada akaun terpilih dan kami mungkin melihatnya tidak lama lagi di halaman beberapa pencipta.

Instagram sudah pun menawarkan perniagaan untuk menjual produk melalui aplikasinya, dan sumber pendapatan utamanya datang daripada iklan yang boleh disiarkan oleh perniagaan dan individu. Perkhidmatan ini telah menjadi berita dalam beberapa tahun kebelakangan ini disebabkan oleh ketoksikan yang digalakkan dan disebabkan oleh amalan pemasarannya yang tertumpu terutamanya kepada remaja dan dewasa muda. Baru-baru ini, Instagram mengumumkan bahawa pautan imej kini boleh dilihat sekali lagi di Twitter, dan ia mengembalikan fungsi itu selepas menghilangkannya selama bertahun-tahun.

Apakah ciri kegemaran anda yang telah ditambahkan oleh Instagram pada platform sejak ia bermula? Adakah anda terlepas susunan kronologi? Beritahu kami dalam ulasan di bawah!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *