Laman web Apple ID yang dibaik pulih adalah ringkas, moden dan lebih mudah untuk digunakan

Apple telah mereka bentuk semula tapak web Apple IDnya yang membawa rupa moden ke tapak tersebut. Apabila anda mengakses tapak web sekarang, perkara pertama yang anda lihat ialah logo Apple yang berwarna-warni dengan slogan “Satu akaun untuk segala-galanya Apple,” dengan “Satu ID Apple dan kata laluan memberi anda akses kepada semua perkhidmatan Apple.” di bawah itu.

ID Apple

Reka bentuk semula adalah perbezaan yang besar daripada rupa grafik-berat sebelumnya. Selain halaman pendaratan baharu, laman web itu sendiri juga telah dikemas kini. Selepas anda log masuk, semua pilihan pengurusan yang tersedia dibentangkan dalam paparan gaya kad dengan pilihan navigasi di sebelah kiri.

Paparan kad menawarkan semua maklumat anda sepintas lalu seperti Apple ID anda, apabila kata laluan anda dikemas kini kali terakhir, kata laluan khusus apl, Log masuk dengan Apple, pemulihan akaun dan pengesahan dua faktor.

Pilihan navigasi termasuk Maklumat Peribadi, Kaedah Pembayaran, Perkongsian Keluarga, Peranti dan Privasi. Mengklik pada Maklumat Peribadi akan memaparkan maklumat tambahan seperti nama, hari lahir, wilayah dan alamat e-mel yang boleh dihubungi anda.

Jika anda telah mendayakan Perkongsian Keluarga, anda boleh mengklik pada pilihan untuk melihat butiran bagi setiap ahli kumpulan Perkongsian Keluarga anda seperti akaun mereka, langganan kongsi dan ciri kongsi. Mengklik pada Peranti akan menyenaraikan semua peranti yang dikaitkan dengan akaun anda bersama-sama dengan nama dan logonya.

Tab Privasi membolehkan anda melihat dan mengurus maklumat yang anda pilih untuk dikongsi dan diterima daripada Apple seperti Jantina, analitik iCloud dan mesej daripada Apple. Anda juga boleh melihat butiran tambahan Sembunyikan E-mel Saya dari tab ini.

Keseluruhan tapak web adalah bersih, ringkas dan mudah digunakan. Ia juga lebih cepat daripada laman web sebelumnya. Reka bentuk semula memudahkan anda melihat dan mengurus maklumat anda dengan pantas di web di satu tempat. Lihat reka bentuk tapak web baharu di https://appleid.apple.com/.

Baca lebih lanjut:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *