Kini anda boleh “Tanya Cortana” dan “Cari dengan Google” kedua-duanya untuk teks dalam menu konteks Edge

Microsoft telah mengeluarkan binaan baharu untuk Windows Insiders dalam gelang pantas beberapa hari lalu. Dalam binaan ini, Microsoft telah menambah beberapa peningkatan prestasi pada OS yang akan dikeluarkan pada September 2017. Ia juga membawa beberapa ciri baharu dan banyak pembetulan pepijat selepas Bugbash minggu lepas. Di antara semua perubahan, nampaknya Microsoft telah menambah item menu konteks baharu untuk pelayar Edge.

Di antara semua perubahan, nampaknya Microsoft telah menambah item menu konteks baharu untuk pelayar Edge. Item menu konteks baharu membolehkan pengguna mencari teks yang dipilih dengan enjin carian mereka. Terdahulu, Microsoft hanya menyediakan menu konteks “Tanya Cortana” yang menggunakan Bing untuk memberikan hasil carian dan maklumat. Sekarang jika anda menetapkan Google sebagai enjin carian anda, anda akan mempunyai “Tanya Cortana” dan “Cari dengan Google” untuk teks yang dipilih.

Ini adalah perubahan yang dialu-alukan daripada Microsoft untuk memberikan lebih banyak pilihan kepada pengguna untuk memilih. Anda boleh menguji ini bersama-sama ciri baharu yang lain dengan menyertai Program Insider dan memuat turun kemas kini terkini daripada apl Tetapan Windows. Sebagai alternatif, anda juga boleh memuat turun imej ISO dan melakukan pemasangan baharu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *