Kim’s Take: Adakah Facebook fikir kita semua hanya sekumpulan orang bodoh?

Tergesa-gesa? Ketik atau klik untuk mendengar cerita ini dalam masa kurang daripada seminit!

Facebook memiliki Instagram dan WhatsApp yang popular dan mereka mengumpul semula setiap bit data yang mereka boleh tentang anda.

Sebab Facebook mengatakan mereka melakukan ini adalah bukti bahawa mereka fikir kita semua hanyalah sekumpulan orang bodoh.

Facebook mempunyai buku main privasi yang berbeza di Eropah berbanding di Amerika Syarikat. Jerman baru-baru ini berkata gergasi media sosial untuk mendapatkan kebenaran jelas setiap orang sebelum mereka boleh mengumpul data mereka. Orang ramai juga mesti mempunyai cara untuk menarik diri daripada pengumpulan data.

Profil menakutkan Facebook tentang perkara yang mereka jejaki tentang anda. Begini cara melihatnya

Seperti yang anda bayangkan, Facebook tidak terlalu berpuas hati dengan keputusan ini. Facebook mengatakan bahawa mereka hanya menggunakan pengumpulan data mereka dan berkongsi cara untuk melindungi anda daripada keganasan, pilihan raya yang tidak adil dan penderaan kanak-kanak.

Serius.

Tunggu sehingga Facebookmembeli syarikat DNA. Kemudian mereka akan dapat “melindungi” semua orang dengan lebih berkesan.

Lagi:

Dapatkan lebih banyak pengetahuan digital dan hiburan dalam Komuniti Komando! Tonton atau dengar Rancangan Kim Komando pada jadual anda, baca eBook Kim secara percuma dan dapatkan jawapan dalam Forum Teknologi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *