Kemas kini Windows 7 disekat pada PC dengan antivirus yang tidak serasi

Google Chrome Canary, versi percubaan penyemak imbas Chrome tidak bertindak balas atau ranap selepas kemas kini semalam. WalaupunChrome Canary ialah versi penyemak imbas yang belum selesai dan pepijat boleh muncul, pengalaman keseluruhan kebanyakannya stabil. Itu berubah semalam apabila Google memecahkan Chrome Canary dengan naik taraf paksa.

Pengguna melaporkan bahawa Google Chrome Canary rosak sepenuhnya dengan ‘Aw, Snap!’ ralat pada semua halaman, termasuk tetapan, bantuan dan bendera. Pengguna juga tidak boleh menyemak kemas kini kerana halaman itu juga rosak.

Pepijat melanda versi Google Chrome Canary (78.0.3874.0), manakala versi 78.0.3873.0 atau lebih lama tidak terjejas. Dalam urutan pada platform Chromium, jurutera daripada Google dan Microsoft turut membincangkan masalah tersebut.

Nasib baik, anda boleh membetulkan ralat ‘Aw, snap’ dalam Chrome Canary dengan melancarkan penyemak imbas dengan ciri ‘RendererCodeIntegrity’ dilumpuhkan.

Selepas menambah baris di atas pada medan sasaran, gunakan perubahan dan lancarkan penyemak imbas dengan mengklik dua kali pintasan Chrome Canary.

Perlu dinyatakan bahawa Microsoft Edge Canary dan penyemak imbas berasaskan Chromium lain tidak terjejas oleh gangguan ini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *