Kemas Kini Windows 10 Mobile Creators kini tersedia untuk lebih banyak Peranti Windows Phone

Microsoft telah mengeluarkan Kemas Kini Pencipta Mudah Alih Windows 10 kepada Telefon Windows terpilih pada 25 April. Walau bagaimanapun, syarikat itu melancarkan kemas kini dalam gelombang dan banyak Peranti Windows Phone yang layak tidak menerima kemas kini.

Hanya beberapa Peranti Windows Phone telah menerima kemas kini. Walau bagaimanapun, Microsoft kini sekali lagi melancarkan Windows 10 Mobile Creators Update kepada lebih banyak Peranti Windows Phone. Lumia 640,HP Elite x3, Lumia 550 dan Lumia 950 XL kini menerima kemas kini di banyak negara.

Jika anda memiliki telefon yang dikunci pembawa daripada AT&T atau T-Mobile, anda perlu menunggu seminggu lagi atau lebih untuk mendapatkan kemas kini.

Microsoft telah menyatakan bahawa sesetengah telefon mungkin tidak dapat menerima Kemas Kini Pencipta jika perkakasan peranti tidak serasi, tiada pemacu semasa atau sebaliknya di luar tempoh sokongan Pengeluar Peralatan Asal (‘OEM’).

Telefon Windows yang berkuasa seperti Lumia 830 dan Lumia 930 bukan sebahagian daripada senarai. Jika Telefon Windows anda tidak disenaraikan dalam senarai di atas, anda boleh membaca panduan kami untuk memasang Kemas Kini Pencipta pada mana-mana telefon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *