Kemas kini Samsung Galaxy Gear menanggalkan Android memihak kepada Tizen

Kemas kini Samsung Galaxy Gear Tizen

Tidak ada persoalan Samsung sedang melangkah ke tanah baru dengan pelancaran jam tangan pintar pertama mereka, iaitu Samsung Galaxy Gear. Menyalakan kasut Android agar muat pada skrin kecil bukanlah mudah, tetapi Samsung berasa seperti mereka bersedia untuk melaksanakan tugas itu. Ia kemudiannya akan menggigit mereka di punggung kerana jam tangan pintar mempunyai beberapa isu yang ketara (seperti hayat bateri), menyebabkan Samsung meninggalkan produk mereka hanya beberapa bulan kemudian untuk model baharu dan dipertingkatkan, Samsung Gear berkuasa Tizen.

Jika ada satu perkara yang kami suka tentang Samsung, mereka biasanya menawarkan sokongan yang baik untuk peranti lama dan Galaxy Gear tidak berbeza. Dalam kemas kini perisian utama yang dilancarkan hari ini, Samsung memberikan kehidupan baharu kepada Galaxy Gear. Tetapi sebagai peminat Android — anda mungkin tidak menyukainya. Perisian versi 2.2.0 menggantikan OS Android lama yang kikuk dengan Tizen, walaupun pada zahirnya, ramai yang tidak dapat membezakannya.

Di sebalik tabir, Galaxy Gear (atau adakah ia hanya Gear sekarang?) akan mempunyai hayat bateri yang lebih baik, pemain muzik yang berdiri sendiri, arahan suara untuk kamera dan ciri perisian lain yang muncul pada Samsung Gear 2 dan Gear 2 Neo.

Kemas kini adalah sahaja dilancarkan melalui perisian Kies Samsung (buat masa ini), jadi anda perlu memalamkan untuk mendapatkannya, atau memuat turun secara manual daripada Samsung. Perlu diingat bahawa kemas kini akan memadamkan sepenuhnya segala-galanya daripada jam tangan — sebahagian daripada keseluruhan perubahan OS — dan kebanyakan apl yang berfungsi sebelum ini mungkin tidak selepas peralihan (tidak duh).

[SamMobile]

| | |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *