Kemas kini pratonton Windows 10 terkini mengesahkan Paint berpindah ke Gedung Microsoft

Awal tahun ini, Microsoft mengumumkan bahawa syarikat itu tidak lagi menggunakan beberapa ciri dalam sistem pengendalian Windows 10 dengan Fall Creators Update, termasuk MS Paint yang berusia 32 tahun. Walaupun Microsoft kemudiannya mengesahkan bahawa Paint tidak akan pergi ke mana-mana, selain daripada Microsoft Store (dahulunya Windows Store).

Microsoft baru-baru ini melancarkan Windows 10 Build 17063 kepada Windows Insiders dan kemas kini pratonton terkini menunjukkan mesej pop timbul dalam apl Paint. Mesej itu telah mendedahkan bahawa Paint yang sangat popular selepas 32 tahun di pasaran kini berpindah ke Microsoft Store, App Store Windows 10.

‚ÄúVersi Paint ini tidak lama lagi akan digantikan dengan Paint 3D. Cat Klasik kemudiannya akan tersedia di Kedai, “mesej itu berbunyi.

“Kami telah melihat limpahan sokongan dan nostalgia yang luar biasa di sekitar MS Paint. Jika ada apa-apa yang kami pelajari, ia adalah bahawa selepas 32 tahun, MS Paint mempunyai ramai peminat. Sungguh mengagumkan melihat begitu banyak cinta untuk aplikasi lama kami yang boleh dipercayai. Di tengah-tengah ulasan hari ini mengenai MS Paint, kami ingin mengambil peluang ini untuk meluruskan rekod, membersihkan beberapa kekeliruan dan berkongsi beberapa berita baik,” jelas Megan Saunders, Pengurus Besar, Inisiatif 3D untuk Semua Orang, Pengalaman Windows untuk Microsoft dalam catatan blog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *