Kemas kini Patch Tuesday membawa pembetulan untuk sejumlah 53 kelemahan

Redmond Giant mengumumkan Surface Book 2 baharunya untuk Surface Lovers pada 17 Oktober, bersama-sama dengan keluaran Windows 10 Fall Creators Update kepada orang ramai. Peranti itu diumumkan oleh Panos Panay yang akan disediakan dalam dua model.

Peranti dengan model paparan 13.5 inci mempunyai resolusi 3000脳2000 dengan 267 PPI manakala paparan jauh lebih baik pada model 15 inci yang lebih besar dengan resolusi 3240 x 2160 (260 PPI).

Peranti dengan paparan 13-inci, dilengkapi dengan pemproses Intel Core i7 dwi-teras dan 8GB RAM berserta storan 256GB. Model 15-inci Surface Book 2 dilengkapi dengan pemproses Intel Core i7 dwi-teras dan 16GB RAM bersama-sama dengan varian storan 1TB.

Surface Book 2 tersedia untuk pra-pesanan mulai 9 November untuk kedua-dua model untuk pengguna di Amerika Syarikat dan pasaran lain.

Surface Book 2 yang boleh menjalankan perisian gred profesional, apl dan permainan PC dengan mudah dikuasakan dengan grafik NVIDIA GeForce yang berdedikasi untuk memastikan pengalaman mengasyikkan cecair memberikan visual seperti hidup dari hampir mana-mana sudut.

Peranti ini dijangka bertahan sehingga 17 jam lebih hayat bateri dan 4 kali ganda lebih kuasa berbanding sebelum ini dan Surface Book 2 dikatakan sebagai kuasa utama.

Peranti itu kini tersedia untuk pembelian melalui Microsoft Store dan model 13.5 inci mempunyai tanda harga permulaan $1,499. Anda boleh memesan Surface Book 2 dengan mengklik pautan Microsoft Store ini.

Microsoft beberapa hari lalu mengeluarkan set baharu kemas kini Patch Tuesday untuk semua versi Windows. Kemas kini telah dibatalkan untuk membetulkan sejumlah 53 kelemahan keselamatan dalam versi Windows 10 syarikat.

Syarikat itu telah meletakkan lebih banyak perhatiannya pada pelayar Internet Explorer dan Microsoft Edge dan membawa pembetulan keselamatan yang sangat penting untuk penyemak imbas. Kerentanan paling Penting yang disenaraikan oleh Microsoft adalah untuk pengguna Office yang telah ditetapkan oleh syarikat dalam kemas kini Patch Tuesday.

Satu lagi pembetulan penting adalah untuk kecacatan enjin skrip yang syarikat keluarkan untuk penyemak imbasnya Edge dan Internet Explorer yang membolehkan penyerang mendapat hak pengguna yang log masuk apabila tapak web berniat jahat dimuatkan.

Syarikat itu mengatakan bahawa selepas memasang Kemas Kini Terkumpul Patch Tuesday untuk semua versi Windows, pengguna akan dapat membetulkan kelemahan keselamatan yang ditemui oleh syarikat itu.

Kemas Kini Terkumpul juga tersedia untuk pengguna dengan kemas kini Fall Creators yang telah dilancarkan oleh syarikat kepada semua pengguna pada 17 Oktober di seluruh dunia.

Pengguna dinasihatkan untuk memastikan untuk menyimpan mana-mana kerja semasa mereka pada sistem sebelum mengambil kemas kini Patch Tuesday memandangkan Kemas Kini Terkumpul ini memerlukan but semula untuk peranti terutamanya untuk orang dalam organisasi besar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *