Kemas kini kumulatif Disember 2018 kini tersedia untuk Windows 10 Mobile

Microsoft masih menyediakan kemas kini yang diperlukan kepada platform OS Mudah Alih Windows 10 tetapi syarikat itu tidak lagi membangunkan ciri baharu untuk OS.

Pembangunan Windows 10 Mobile telah dihentikan pada 2017 tetapi OS mendapat peningkatan kualiti dan tampung keselamatan setiap bulan pada hari Selasa kedua. Kemas kini kumulatif baharu untuk Windows 10 Mobile kini dilancarkan.

Kemas kini baharu ini dipanggil KB4478936. Ia termasuk peningkatan kualiti dan tiada ciri OS baharu telah ditangani. Nombor Binaan Mudah Alih Windows 10 telah dinaikkan kepada 15254.544 selepas kemas kini ini.

Penambahbaikan utama kemas kini ini ialah:

Kemas kini kumulatif Disember 2018 baharu untuk Windows 10 Mobile harus dimuat turun secara automatik atau pengguna boleh memulakan proses kemas kini secara manual dengan membuka halaman Tetapan.

Perlu diingat bahawa sokongan arus perdana OS Mudah Alih Windows 10 akan berakhir pada Disember 2019. Microsoft akan terus menyediakan kemas kini kualiti penting dan tampung keselamatan kepada platform sehingga 10 Disember 2019.

Dalam berita berkaitan, pengguna dengan telefon bimbit Windows Phone 8.1 mengalami masalah semasa memuat turun aplikasi dan permainan daripada Gedung Windows. Telefon bimbit Windows Phone 8.1 tidak lagi menerima kemas kini kumulatif dan syarikat itu baru-baru ini mengumumkan bahawa ia akan berhenti menerima kemas kini untuk aplikasi Windows Phone 8.1 tahun depan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *