Keluaran Pratonton Teknologi Safari 5 tersedia di Mac App Store

Apple telah melancarkan keluaran 5 Pratonton Teknologi Safari melalui Mac App Store kepada pengguna OS X. Keluaran baharu ini mengandungi beberapa pembetulan pepijat bersama-sama dengan peningkatan yang tertumpu pada JavaScript, CSS, API Web, Pemeriksa Web, Media, Keselamatan, Rangkaian dan Kebolehcapaian.

Pratonton Teknologi Safari ialah versi pembangun Chrome atau Firefox yang setara dengan Apple. Apple berhasrat untuk memajukan enjin pemaparan WebKit mereka lebih awal kepada pembangun melalui Pratonton dan mendapatkan maklum balas sebagai balasan. Pada masa ini, Pratonton menyokong ECMAScript 6, pengkompil JIT JavaScript B3, versi terkini Shadow DOM, pelaksanaan IndexedDB yang Diperbaiki dan banyak lagi.

Dengan kemajuan dalamWebKit ini, Pratonton mengatasi Chrome (versi stabil) serta Chrome Canary dengan mencapai skor 19090. Sebagai perbandingan, Chrome yang stabil dan Chrome Canary masing-masing mencatatkan 17214 dan 15539. Angka-angka ini harus diambil dengan sebutir garam walaupun kerana ia jarang mewakili prestasi dunia sebenar yang tepat di mana Chrome hanya mengatasi pesaingnya.

Pengguna boleh memuat turun dan menjalankan Pratonton Teknologi Safari bersama-sama dengan versi Safari yang stabil pada Mac mereka. Tidak seperti nightlies Webkit, pengguna mendapat integrasi iCloud yang lengkap (senarai bacaan, kegemaran, tab disegerakkan dll) dengan Pratonton supaya mereka boleh mengujinya sebagai pemacu harian mereka juga.

Nota keluaran lengkap keluaran 5 tersedia di sini. Anda boleh memuat turun dan mencubanya sendiri dari tapak web Apple.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *