Kebocoran Samsung Galaxy Alpha menunjukkan bahagian tepi aluminium bercabang, adalah reka bentuk seksi yang selalu kami inginkan

Samsung-Galaxy-Alpha-putih depan belakang

Kami telah mendapat lebih daripada sepasang ketampanan yang dikhabarkan Samsung Galaxy Alpha (SM-G850F). Malah, begitu banyak tentang peranti itu telah bocor keluar, kami tertanya-tanya berapa banyak lagi yang boleh ditinggalkan dan dirosakkan oleh pembocor sebelum ia secara rasmi diumumkan. Beberapa minggu lalu, kami melihat versi hitam peranti berbanding dengan Samsung Galaxy S5. Walaupun telefon menunjukkan beberapa “aluminium” ini semua orang begitu terperangkap pada hari ini, krom siap menjadikannya kelihatan sama dengan bingkai krom plastik yang terdapat pada GS5.

Samsung-Galaxy-Alpha-white-05

Hari ini, kita mendapat lagi yang lain lihat dengan baik Galaxy Alpha, kali ini kerana ia muncul dalam varian putih. Kami tahu. Itu mungkin kedengaran tidak terlalu mengujakan dan walaupun peranti itu kelihatan hampir sama dengan versi hitam yang kami lihat beberapa minggu yang lalu, versi putih menunjukkan bingkai aluminium yang lebih dipahat, lengkap dengan tepi chamfered seperti yang terdapat pada HTC One M8 atau iPhone 5s. Tiada satu pun daripada barangan krom yang licin dan berkilat seperti yang terdapat pada Galaxy S5 (dan kekecewaan besar saya mengenai reka bentuk telefon).

Sudah tentu, sama ada tepi chamfered ini juga telah dipotong oleh berlian masih belum dapat dilihat, tetapi ia pastinya reka bentuk yang lebih moden yang kami sentiasa inginkan dari jabatan mudah alih Samsung.

Bahagian Samsung-Galaxy-Alpha-putih

Malangnya, peminat aluminium mengidamkan lebih banyak logam premium daripada Android mereka, usaha berhenti di situ. Di bahagian belakang, kemasan sentuhan lembut yang serupa boleh dilihat, hanya dengan corak kulit tiruan berlubang yang lebih kecil. Ini sepatutnya menamatkan perbandingan penutup belakang Galaxy S5 yang kelihatan lebih seperti alat bantu band daripada kulit mewah.

Apa yang boleh kita katakan ialah jika ini adalah petunjuk tentang apa yang boleh kita jangkakan pada tahun ini Samsung Galaxy Note 4 — dijangka akan didedahkan pada acara Unpacked semasa IFA 2014 tahun ini di Berlin — daftarkan kami. Tetapi serius, mengapa Galaxy S5 tidak kelihatan sebaik ini?

[via Nowhereelse]

| | |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *