KAWS sedang menunjukkan karya seni yang besar di Marina Bay Singapore pada November ini

Krismas datang lebih awal untuk peminat KAWS di Singapura tahun ini. Artis Amerika itu menjadikan pulau itu persinggahan terbaharu untuk siri pemasangan seni KAWS:HOLIDAY beliau.

Dari 16 November hingga 21 November, karya seni sepanjang 42m watak ikonik KAWS, Companion, akan dipamerkan di The Float @ Marina Bay. Arca gergasi itu akan menampilkan watak itu, dengan mata yang dicoret, dalam kedudukan baring, memeluk versi miniatur dirinya di latar langit bandar. Pemasangan akan dibuka kepada orang ramai.

Acara ini menandakan kali pertama KAWS membawa siri KAWS:HOLIDAY beliau ke Singapura. Projek itu dilancarkan pada 2018 dengan kerjasama AllRightReserved, sebuah studio kreatif yang berpangkalan di Hong Kong. Sejak itu, ia telah melawat bandar-bandar Asia seperti Taipei, Hong Kong, Jepun dan Seoul, di mana artis itu melancarkan arca terapung yang lebih besar daripada kehidupan. Tahun lepas, karya seni Companion angkasawan metalik telah dilancarkan ke angkasa lepas.

Bercakap mengenai peluang untuk mempamerkan ke Singapura, artis itu berkongsi, ‚ÄúPada masa perjalanan antarabangsa mungkin mencabar bagi ramai orang, saya bersyukur kerana diberi peluang melalui projek HOLIDAY yang sedang dijalankan untuk membawa pengalaman seni ke kawasan yang berbeza, dan saya teruja untuk datang. ke Singapura buat kali pertama.”

KAWS:HOLIDAY Singapura adalah satu untuk buku sejarah atas sebab lain: ia merupakan acara besar terakhir yang akan diadakan di The Float @ Marina Bay sebelum pembangunan semulanya bermula pada Mac 2022.

Untuk menandakan majlis itu, KAWS juga akan mengeluarkan satu siri koleksi seni eksklusif untuk Singapura. Kemuncaknya ialah patung vinil Companion sepanjang 10.5 inci sama seperti yang dipamerkan di Marina Bay, tersedia dalam warna coklat, kelabu dan hitam.

Terdapat juga set perkhemahan edisi terhad hanya 500 daripadanya akan disediakan serta pakaian tangki dan kipas kertas yang dihiasi dengan perkataan “Singapura” dalam fon kartun artis yang boleh dikenali.

Koleksi itu dilancarkan pada hari Sabtu, 13 November, pada 11.00 pagi (waktu Singapura) di dttstore.com. Pesanan akan dihantar mulai Disember. Sehingga itu, lihatlah barang-barang untuk dimenangi di bawah.

Gambar Vinyl KAWS:HOLIDAY SINGAPURA (lebih kurang S$384) (Kredit foto: AllRightsReserved)

Kredit foto pengepala: AllRightsReserved

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *