Kami akan melihat jam tangan pintar berkuasa Windows 10 tidak lama lagi

Awal bulan ini, Microsoft melancarkan PC Sentiasa Terhubung pertama daripada Asus dan HP di Sidang Kemuncak Teknologi Qualcomm di Maui, Hawaii. Pada acara yang sama, Microsoft berkata Lenovo akan mengumumkan PC Windows 10 berkuasa ARM sendiri di CES pada bulan Januari.

Laporan baharu kini mendakwa bahawa Samsung juga sedang mengusahakan PC Sentiasa Terhubung dan peranti itu dijangka diumumkan tahun depan. Syarikat teknologi China, Xiaomi, yang terkenal dengan telefon pintarnya juga merancang untuk melancarkan peranti Windows 10 baharu dengan cipset Snapdragon Qualcomm.

Xiaomi baru-baru ini memasuki segmen PC dengan pelancaran komputer riba pertamanya Mi Notebook Air dan syarikat itu masih mengeluarkan komputer riba berkuasa Windows 10 baharu di bawah siri Notebooknya yang bersaing secara langsung dengan Apple Mac. Perkongsian Xiaomi dan Microsoft sepatutnya membantu Windows 10 pada projek ARM kerana pembuat telefon pintar Xiaomi menikmati populariti yang besar di China.

Pada Sidang Kemuncak Teknologi Qualcomm, Microsoft memperincikan ciri-ciri PC Windows 10 Sentiasa Terhubung, PC generasi baharu ini “dihidupkan serta-merta, sentiasa disambungkan, dengan hayat bateri yang luar biasa.” Tidak perlu dikatakan bahawa Windows 10 pada projek ARM cukup mengagumkan.

“Sejak beberapa bulan kebelakangan ini, saya telah menggunakan PC Sentiasa Terhubung, berjalan pada platform Snapdragon Qualcomm. Pada minggu lepas, saya menonton filem Moana bersama anak perempuan saya, bekerja dalam PowerPoint, menyemak imbas web setiap hari, menyemak belanjawan dalam Excel , menyemak e-mel sambil menunggu untuk mengambil anak saya dari bola sepak, menanda beberapa PDF dengan Dakwat, bermain beberapa permainan di dalam pesawat semua ini tanpa memasang kord kuasa saya sepanjang minggu,” kata Myerson di Sidang Kemuncak Teknologi Qualcomm.

HP dan Asus adalah satu-satunya dua syarikat yang melancarkan PC Sentiasa Terhubung pada tahun ini. PC Sentiasa Terhubung terbaharu dikuasakan oleh pemproses Snapdragon 835 dan Microsoft mendakwa bahawa peranti ini menawarkan hayat bateri yang luar biasa.Microsoft sangat yakin tentang projek PC Sentiasa Terhubung, adakah anda fikir peranti Windows 10 berkuasa ARM akan menjadi hit? Kongsi pendapat anda dalam komen di bawah.

Dengan matlamat untuk Memperkasakan revolusi industri 4.0 dalam pembuatan dengan Windows 10 Microsoft untuk membawa Windows 10 pada Smartwatch. Sudah tentu lebih awal Microsoft dijangka membawa Windows 10 pada jam tangan pintar melalui Band 3. Tetapi nampaknya ia tidak keluar dengan baik.

Sementara itu, OEMTrekStor Jerman mengusahakan jam tangan pintar baharu yang dikuasakan oleh Windows 10 IoT Core. Ini bermakna jam tangan pintar ini akan dijalankan mana-mana Apl Windows Universal. Walaupun, untuk menjalankan pembangun aplikasi win32 perlu mengikat aplikasi melalui Project Centennial. Dan sebagai tambahan, jam tangan pintar itu juga akan dapat menggunakan beberapa perkhidmatan Microsoft lain seperti Azure dan Kognitif.

Tambahan pula, Microsoft berkongsi bahawa jam tangan pintar itu akan mempunyai paparan 1.54-inci dan ia dilindungi oleh Gorilla Glass 3. Selain itu, jam tangan pintar itu didayakan Wi-Fi dan Bluetooth, mempunyai banyak ruang storan dan mempunyai kuasa pemprosesan dan hayat bateri untuk melaksanakannya. fungsi barisan perniagaan.

Tetapi perkara yang menyedihkan tentang jam tangan ini ialah OEM Jerman TrekStor tidak membina jam tangan pintar ini untuk pengguna, mereka sedang membina jam tangan pintar untuk kegunaan komersial, dan ia sepatutnya digunakan dalam automasi Industri, Automasi bangunan, pengurusan Inventori, senario penjagaan kesihatan.

Sudah tentu jam tangan pintar Windows 10 pada paparan 1.54 inci sangat mengujakan. Sudah tentu, tidak semua aplikasi UWP akan berjalan dengan cekap pada peranti mungkin OEM akan membina aplikasinya sendiri. Kami akan mendengar lebih banyak maklumat tentang jam tangan pintar ini tidak lama lagi yang dikuasakan oleh Windows 10. Ikuti perkembangan Windows Latest untuk lebih banyak kemas kini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *