Kajian semula EarFun Air: Wayarles sebenar mampu milik dilakukan dengan betul

Fon telinga wayarles sebenar adalah perkara biasa hari ini dengan pilihan antara sekitar $30 sehingga beberapa ratus dan walaupun banyak pilihan boleh menjadi bagus, ia juga sedikit melumpuhkan semasa anda cuba mencari pasangan yang sesuai untuk anda.

Earbud Wayarles Benar Terbaik pada tahun 2020 dengan harga di bawah $100

Fon telinga EarFun Air diumumkan sejurus sebelum CES tahun ini dan memperoleh Anugerah Inovasi CES, sama seperti fon telinga wayarles sebenar sebelum ini yang disukai ramai daripada EarFun, the Free. The Air menambah baik beberapa perkara daripada Percuma dengan mikrofon tambahan, hayat bateri yang lebih lama dan reka bentuk baharu sambil mengekalkan titik harga yang berpatutan.

Selepas beberapa minggu dengan EarFun Air walaupun ia tidak sempurna, saya benar-benar kagum dengan perkara yang boleh dilakukan oleh fon telinga dengan harga sub-$50 pada masa ini, berikut ialah pandangan mendalam tentang perkara yang boleh anda jangkakan jika anda memutuskan untuk mengambil EarFun Air untuk diri sendiri.

Beli Di Amazon

Spesifikasi

  Reka bentuk

  Reka bentuk pastinya satu ketukan terhadap EarFun Air, mereka telah beralih kepada reka bentuk batang asas yang dipopularkan oleh AirPods dan hanya tersedia dalam kemasan hitam berkilat, ia tidak buruk, hanya sangat generik.

  Saya lebih suka reka bentuk batang yang lebih pendek yang digunakan di sini berbanding AirPods, ini lebih setanding dengan AirPods Pro panjangnya. Penderia sentuhan kapasitif pada fon telinga adalah perkara keutamaan peribadi kerana saya tahu ada yang tidak menyukai butang fizikal pada EarFun Free, tetapi secara peribadi saya lebih suka menangani sedikit ketidakselesaan yang datang daripada menekan sesuatu di telinga saya daripada ketidakbolehpercayaan mengetik pada sensor kapasitif.

  Fon telinga datang dengan empat pasang hujung telinga silikon untuk memberikan kesesuaian yang lebih selesa. Mereka tidak mempunyai apa-apa jenis sirip atau penstabilan lilitan, yang bergantung pada rutin senaman anda mungkin bermasalah, saya tidak menghadapi sebarang masalah dengan mereka jatuh semasa berlari atau berbasikal, tetapi perbatuan anda mungkin berbeza-beza.

  Sarung EarFun Air untungnya menggunakan kemasan matte dan dengan itu mengelakkan cap jari, sementara terdapat sedikit kelenturan dalam kes itu, ia terasa cukup teguh dan tahan terhadap penyalahgunaan kehidupan harian di dalam poket atau beg saya tanpa pernah membuka atau mempunyai salah satu daripadanya. fon telinga terkeluar. Fon telinga dipegang oleh magnet jadi walaupun ia terbuka, ia akan memerlukan kejutan yang serius untuk mengeluarkannya dari sarungnya. Sarung ini menyokong pengecasan oleh USB-C di bahagian bawah atau melalui Qi wayarles. Walaupun sarungnya sedikit lebih tebal daripada yang saya mahukan, ia masih muat dengan mudah di dalam poket dan hayat bateri selama 28 jam serta sokongan untuk pengecasan Qi berbaloi.

  Bateri

  Hayat bateri pastinya merupakan kekuatan untuk EarFun Air dengan pengecasan sehingga 7 jam untuk Earbud itu sendiri dan kemudian 28 jam hayat bateri tambahan apabila anda memasukkan sarung pengecasan.

  Bukan itu sahaja tetapi pilihan pengecasan juga mengagumkan dengan 2 jam untuk pengecasan penuh kes melalui USB-C atau 3.5 jam melalui pengecasan tanpa wayar, manakala fon telinga sendiri mengecas sehingga penuh dalam 1.5 jam dalam kes itu. Walaupun jika anda tidak memerlukannya dicas sepenuhnya sehingga 10 minit dalam kes daripada mati sepenuhnya akan memberi anda hayat bateri kira-kira 2 jam.

  Pengalaman saya dengan mereka selama beberapa minggu lepas sejajar hampir sempurna dengan angka-angka ini, memandangkan hayat bateri yang agak tidak masuk akal menjalankan terlalu banyak rundown penuh, tidak begitu praktikal, tetapi dalam dua ringkasan fon telinga sahaja saya mendapat 6 jam dan 42 minit dan kemudian 6 jam dan 53 minit sebelum mereka meninggal dunia.

  Memandangkan kes penggunaan saya, terutamanya semasa wabak, itu sudah cukup untuk membuat saya melebihi seminggu tanpa perlu risau tentang mengecas. Walaupun dalam masa yang lebih biasa, saya tidak dapat membayangkan hayat bateri menjadi kebimbangan dengan EarFun Air dengan keupayaan untuk meletakkannya pada pengecas wayarles di meja saya pada penghujung hari atau pada telefon pintar saya dengan pengecasan wayarles terbalik. .

  Kualiti Audio

  Saya jauh daripada audiophile pemastautin kami, bagaimanapun, saya tidak fikir ramai yang mengenal pasti seperti itu akan melihat fon telinga wayarles sebenar sama sekali, apatah lagi sepasang yang berharga di bawah $50. Oleh itu, hakikat bahawa saya menggunakan pelbagai fon telinga wayarles sebenar selama berjam-jam setiap hari mendengar pelbagai jenis kandungan audio yang cukup luas adalah mencukupi sebagai kelayakan saya untuk menilai kualiti audio EarFun Air.

  Saya kerap mendengar instrumental, selalunya filem runut bunyi, kerana saya memerlukan sesuatu untuk menenggelamkan kebisingan sama ada rumah saya atau kedai kopi pada masa lalu, semasa saya bekerja dan lirik tidak sesuai dengan itu untuk saya. EarFun Air sangat bagus untuk jenis muzik orkestra seperti ini dengan lagu-lagu rendah yang mengalir dengan baik tanpa mendominasi muzik yang tinggi. Walaupun pada volum maksimum, bukan sesuatu yang biasa saya gunakan, ia kekal bersih dan jelas.

  Beralih kepada trek yang lebih moden, prestasi bass pada EarFun Air adalah pepejal tanpa terlalu kuat dan begitu juga mampu mengekalkan volum yang tinggi tanpa herot. Vokal menawarkan nada yang kaya yang juga membawa kepada kandungan perkataan yang dituturkan, sesuatu yang saya juga sering beralih kepada buku audio dan podcast.

  Secara ringkasnya, EarFun Air berbunyi sangat baik, jauh lebih baik daripada kebanyakan fon telinga yang telah saya uji di mana-mana berhampiran julat harga ini dan sementara pilihan seperti Jabra Elite Active 75t benar-benar menawarkan prestasi unggul, persoalannya ialah sama ada ia bernilai kira-kira $150 tambahan kepada anda.

  Kemungkinan & berakhir

  Sama seperti pendahulu mereka, pek EarFun Air dalam pelbagai ciri yang menakjubkan untuk titik harga, jadi mari kita lihat beberapa tambahan.

  Salah satu sorotan dengan mudah dan ciri yang menjadikannya Anugerah Inovasi CES ialah kalis air SweatShield proprietari yang memberikannya pensijilan IPX7, bermakna EarFun Air boleh terendam sepenuhnya dalam air sehingga 30 minit tanpa masalah. Ini bukan sesuatu yang anda akan lihat pada banyak fon telinga yang memfokuskan bajet, cuma ingat bahawa ini tidak akan dibawa ke sarung jadi keringkan fon telinga anda sebelum anda mengecasnya semula..

  Dua ciri yang saya dapati terkena atau terlepas ialah pengesan haus yang membolehkan anda mengeluarkan fon telinga dan memintanya menjeda audio yang anda sedang dengar dan kawalan sentuhan kapasitif. Saya menangani yang terakhir dalam bahagian reka bentuk juga, tetapi kawalan sentuhan adalah sesuatu yang jarang berfungsi dengan baik untuk saya walaupun pada fon telinga $150+, jadi saya tidak terkejut dan terbiasa dengan hanya mengawal daripada saya Amazfit T-Rex atau pada telefon saya.

  Penambahan dua mikrofon tambahan pada EarFun Air berbanding Percuma memberikan Air prestasi yang lebih baik pada panggilan dan walaupun saya rasa ia membuatkan suara anda agak rata, ia berfungsi dengan baik untuk memastikan ia jelas walaupun dalam persekitaran yang agak bising sekarang dan pemanggil datang dengan lantang dan jelas untuk anda.

  USB-C sepatutnya menjadi satu-satunya pilihan di luar sana pada ketika ini, tetapi itu tidak selalu berlaku jadi saya gembira melihatnya kerana saya menyatukan segala-galanya kepada satu penyambung sekali lagi. Pengecasan tanpa wayar sememangnya menjadi icing pada kek, jika ada apa-apa yang saya lebih suka untuk aksesori seperti fon kepala kerana ia sangat mudah untuk dijatuhkan pada pad pengecasan dan dengan saiz bateri yang agak kecil, ia ditambah dalam beberapa jam sahaja.

  harga

  Ini adalah satu kawasan di mana EarFun Air tidak akan dikalahkan, cadangan nilai pada fon telinga ini di bawah $60 sungguh menakjubkan. Walaupun reka bentuk batang asas tidak mencipta semula roda, jumlah ciri yang banyak dimuatkan ke dalam cangkang yang sederhana itu lebih daripada menebusnya dan itu sebelum anda mencapai kualiti bunyi yang menurut pengalaman saya tahan dengan fon kepala dua kali ganda harganya dan di luar.

  Dan kami sebenarnya mempunyai diskaun istimewa 10% kod diskaun (“EARFUN42”) untuk ditawarkan juga yang boleh disusun dengan kupon potongan $10 semasa yang tersedia di Amazon yang menurunkan harga kepada $43.99, ia adalah nilai yang kukuh pada harga penuhnya dan dengan diskaun ini, ia sangat luar biasa.

  Beli Di Amazon

  Fikiran akhir

  Sederhananya, fon telinga EarFun Air adalah lebih baik daripada hak mereka untuk berada pada tahap harga ini. Jangan salah faham, mereka tidak sempurna, kawalan sentuhan tidak selalu responsif seperti yang saya mahu, reka bentuk keseluruhannya agak hambar dan sudah tentu, jika anda mencari ANC anda perlu bergerak ke atas, tetapi EarFun Airs merangkumi semua asas dan kemudian beberapa di bawah $50.

  Saya boleh memakai fon kepala ini dengan mudah sepanjang hari dan mereka mempunyai hayat bateri untuk melakukannya. Hakikat bahawa ia sebenarnya kalis air dan bukan hanya kalis air bermakna saya boleh memakainya semasa hujan atau semasa bersenam tanpa sebarang kebimbangan. Jika anda sedang mencari sepasang fon telinga buat semuanya yang tidak akan merosakkan wang, ini adalah salah satu pilihan terbaik di pasaran dengan mudah.

  Sesuai dengan selesa dan selamat

  Julat audio dinamik dengan bes padu

  Hayat bateri & pengecasan tanpa wayar

  Reka bentuk kalis air

  Pengesan pakai

  Reka bentuk agak menjemukan

  Mic jelas, tetapi agak rata

  Kawalan sentuhan yang tidak boleh dipercayai

  Saya terpesona dengan apa yang ditawarkan fon telinga ini dengan harga kurang daripada $60 (kurang daripada $50 pada masa ini), ciri-ciri seperti reka bentuk kalis air sepenuhnya dan pengecasan tanpa wayar bersama-sama dengan kualiti bunyi yang sangat baik dan hayat bateri yang menakjubkan meletakkan ini setanding dengan fon kepala yang berharga lebih dua kali ganda harga EarFun Air.

  | | |

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *