Kajian Redmi Note 10 Pro Max: telefon pintar yang hebat

Semua TAWARAN HITAM JUMAAT yang anda perlukan!

Kami disokong pembaca. Pautan luar mungkin memberi kita komisen.

Kajian Redmi Note 10 Pro Max

Siri Redmi Note terkenal dengan menyediakan ciri premium dalam segmen pertengahan. Dan, Redmi Note 10 Pro Max (India) / Note 10 Pro (Global) meneruskan tradisi. Ia membawakan paparan AMOLED dengan kadar segar semula 120Hz, kamera utama 108MP, pembesar suara stereo, bateri besar dengan pengecasan pantas dan banyak lagi semuanya di bawah INR 20,000 / USD 300! Tetapi apakah bilangannya jika ia tidak diterjemahkan kepada penggunaan dunia sebenar? Saya berbesar hati untuk melaporkan bahawa nombor ini bertukar kepada pengalaman yang menggembirakan untuk peranti yang mempunyai harga yang kompetitif. Mari kita mendalami keupayaan dan batasannya dengan ulasan Redmi Note 10 Pro Max kami.

Xiaomi telah memperkenalkan bahasa reka bentuk EVOL baharu dengan siri Redmi Note 10. Pertukaran daripada reka bentuk Aura daripada generasi sebelumnya memanfaatkan Redmi Note 10 Pro Max untuk mengekalkan berat di bawah 200 gram sambil mengekalkan profil yang langsing. Anda mungkin tersalah anggap sebagai telefon pintar premium, terima kasih kepada penggunaan kaca pada reka bentuk EVOL. Rasa di tangan dan cengkaman adalah salah satu yang paling selesa untuk telefon pintar 6.6 inci+.

Kajian Redmi Note 10 Pro Max

Kami menerima varian warna Gangsa Vintage dan Malam Gelap tetapi ia juga tersedia dalam Glacial Blue. Secara peribadi, saya lebih suka pilihan warna Gangsa kerana ia tidak menarik banyak comot dan cap jari membuatkan saya mengesyorkan anda menggunakan peranti tanpa penutup dengan sepenuh hati. Sebaliknya, varian Dark Night mempunyai kemasan berkilat padanya, yang menjadikan panel belakang reflektif. Oh, dengan cara ini, Xiaomi menggabungkan sarung silikon dengan telefon ini supaya anda dilindungi.

Bermula dengan bahagian atas, anda akan menemui pembesar suara, IR blaster dan bicu audio 3.5mm, yang sangat dekat dengan hati saya kerana saya lebih suka mendengar muzik pada fon kepala berwayar. Tepi kanan menempatkan dulang kad SIM, sementara anda mendapat penggoncang kelantangan dan penderia cap jari di tepi kanan, yang juga berfungsi sebagai pengimbas cap jari. Saya tidak menghadapi sebarang masalah dengan pengesahan biometrik. Ia mudah disediakan, dan berfungsi hampir setiap masa. Di bahagian bawah, anda mendapat port UBS Type-C dan gril pembesar suara yang lain.

reka bentuk

Datang ke panel belakang, ia menempatkan persediaan kamera empat dalam modul sejajar menegak. Nasib baik, perumahan itu tidak sama dengan telefon pintar lain di pasaran. Telefon pintar menggunakan bingkai logam untuk memegang bersama kaca di bahagian hadapan dan belakang peranti.

Apl Redmi Note 10 Pro Max

Redmi Note 10 Pro Max menampilkan paparan 6.67 inci yang menawarkan kadar penyegaran tinggi 120Hz. Walau bagaimanapun, ia tidak bersifat dinamik seperti Mi 10i. Yang berkata, saya tidak terlepas apa-apa. 120Hz lancar dan terdapat sedikit kegagapan. Di luar kotak, peranti ditetapkan pada 60Hz jadi anda perlu pergi ke tetapan paparan untuk mendayakan kadar muat semula yang tinggi. Di bahagian atas terdapat perlindungan Corning Gorilla Glass 5.

Paparan itu didakwa mencapai kecerahan puncak 1200 nits (untuk kandungan HDR yang disokong). Secara praktikal, ia mudah dilihat di bawah cahaya matahari langsung dan boleh turun cukup sehingga anda boleh membaca ebook di atas katil. Saya seronok menonton Justice League Zack Snyder pada peranti ini. Sebaliknya, kandungan yang lebih cerah seperti The Falcon dan The Winter Soldier juga menyeronokkan.

Warna-warna cerah dan terang. Pasangkan itu dengan set pembesar suara stereo dan anda akan menikmati penggunaan kandungan pada telefon pintar. Redmi Note 10 Pro Max menawarkan pengalaman terbaik dalam kelas untuk penggunaan media dalam julat harganya.

Gaya hidup Redmi Note 10 Pro Max

Redmi Note 10 Pro Max dikuasakan oleh Qualcomm Snapdragon 732G SoC, yang merupakan cipset 4G berdasarkan proses 8nm. Walaupun sesetengah mungkin tidak menyukai kekurangan 5G, pada pendapat saya, ia adalah lebih baik daripada syarikat telah melabur di jabatan lain daripada menyediakan 5G kerana kita mungkin masih beberapa tahun lagi untuk mencapai 5G kepada orang ramai. Chipset ini dipasangkan dengan sehingga 8GB RAM LPDDR4X dan 128GB storan UFS 2.2.

Kami menerima varian 6GB. Ia patut disebut Pengurusan RAM bukanlah yang terbaik di luar sana. Walaupun anda mempunyai empat apl terbuka di latar belakang dan anda kembali ke apl pertama, ia akan dimulakan semula. Walau bagaimanapun, ia bukan isu utama dan boleh diperbaiki dengan mudah dengan kemas kini.

Reka bentuk Redmi Note 10 Pro Max

SoC mampu memberikan prestasi harian yang lancar kerana saya tidak menemui sebarang ketinggalan besar dalam membuka atau menutup apl atau menyemak imbas melalui UI atau semasa bermain permainan seperti Asphalt. Ia tidak menjadi panas dengan tugasan yang intensif dan biasanya telefon yang pantas. Kebanyakan pengguna pasti berpuas hati dengan prestasi yang ditawarkan di sini.

Redmi Note 10 Pro Max mempunyai bateri 5,020mAh yang menyokong pengecasan pantas 33W, yang sama seperti pendahulunya. Saya telah menetapkan paparan kepada 120Hz, menonton beberapa video YouTube. menstrim kandungan dalam talian, dan menangkap beberapa imej. Walaupun semua ini, telefon bertahan sepanjang hari dengan mudah. Selain itu, peranti ini boleh dicas dari 10% hingga 100% dalam masa kurang dari 80 minit. Juga, anda mendapat pengecas 33W di dalam kotak.

Modul kamera Redmi Note 10 Pro Max

Telefon pintar ini memaparkan kamera utama 108MP yang disertakan dengan lensa sudut ultra lebar 8MP, kamera makro 5MP dan sensor kedalaman 2MP. Kamera utama ialah penderia Samsung ISOCELL HM2 1/1.52-inci dengan piksel 0.7碌m terletak di belakang lensa f/1.9 dan merakam foto yang dibinkan piksel 12MP (9-dalam-1) secara lalai. Ini adalah set kamera serba boleh, dan syarikat itu menawarkan mod yang menyeronokkan untuk memanfaatkannya.

Bermula dengan kamera utama, ia menangkap imej terperinci dalam persekitaran yang terang. Ia pantas untuk menetapkan fokus, dan julat dinamik yang ditawarkan juga bagus. Bagi warna, ia kebanyakannya tepat tetapi sayur-sayuran boleh menjadi terlalu tepu pada masa-masa tertentu. Tambahan pula, mod 108MP perlu mengendalikan bayang dengan lebih baik. Yang berkata, jumlah butiran yang baik menawarkan imej yang berkualiti. Secara keseluruhannya, prestasi kamera utama sangat bagus untuk julat harga.

Dalam situasi cahaya malap, Mod Malam 2.0 berfungsi dengan baik. Anda mendapat banyak ciri dengan VLOG, mod Klon, Panorama dan salah satu kegemaran saya, pendedahan yang lama. Kanta sudut lebar datang dengan kesan mata ikan yang ketara. Selain itu, kualiti imej adalah buruk berbanding dengan kanta utama.

Datang kepada kamera makro 5MP, ia adalah juara. Ia menangkap imej terperinci, dengan warna yang terang. Walau bagaimanapun, anda perlu memastikan bahawa terdapat banyak cahaya. Dalam cahaya malap, anda tidak akan mendapat seberapa banyak butiran dalam imej. Selain itu, subjek anda perlu pegun. Yang berkata, yang Kamera makro Redmi Note 10 Pro Max adalah yang terbaik dalam segmen ini.

Bagi sensor kedalaman 2MP, ia hadir untuk memberikan tangkapan potret berkualiti lebih baik, dan ia berfungsi. Pemisahan tepi adalah baik, manakala kesan kabur tidak kelihatan tiruan. Di bahagian hadapan terdapat penembak swafoto 16MP, yang melakukan kerja yang cukup baik untuk sebahagian besar.

Telefon pintar ini mampu merakam [email protected] dengan EIS untuk kestabilan. Ia maksima pada [email protected] untuk kamera utama.

Redmi Note 10 Pro Max menjalankan Android 11 dengan MIUI 12 di atas. Set biasa kebaikan MIUI ada di sini. Anda juga mendapat Sentiasa Di Paparan (AOD) tetapi ia bertahan di bawah 10 saat jadi ia tidak benar-benar “sentiasa hidup.” Tambahan pula, Sukacita saya melaporkan bahawa telefon tidak menjejaskan iklan. Situasi iklan terkawal di sini dengan apl Tema dan GetAppsing keluar iklan, yang boleh dimatikan.

Saya perhatikan pepijat lain yang berkaitan dengan apl Instagram. Apabila bertukar antara apl dan kembali ke Instagram, ia menyongsangkan warna beberapa elemen UI seperti yang anda boleh lihat dalam tangkapan skrin di atas. Ia boleh diperbaiki dengan kemas kini.

Walau bagaimanapun, keseluruhan pengalaman UI adalah lancar dan menyeronokkan.

anugerah yang disyorkan

Dengan paparan SuperAMOLED pada 120Hz, kualiti binaan premium, kamera 108MP, salah satu penderia makro terbaik dalam segmen dan hayat bateri yang sangat baik, Redmi Note 10 Pro Max adalah kami cadangan untuk bang terbaik untuk wang dalam segmen pertengahan.

Logo Redmi

Redmi Note 10 Pro Max menulis semula peraturan tentang perkara yang mampu dilakukan oleh telefon pintar jarak pertengahan. Dengan paparan AMOLED, kamera 108MP, kamera stereo, bateri besar dan kualiti binaan yang unggul, telefon pintar adalah cadangan mudah untuk harga permulaan INR 18,999 / USD 279.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *