Kajian kelebihan Samsung Galaxy S6: kemewahan melampau (Video)

Semua TAWARAN HITAM JUMAAT yang anda perlukan!

Kami disokong pembaca. Pautan luar boleh memberi kita komisen.

Ia adalah variasi kecil dan halus pada Galaxy S6 standard yang Samsung tidak memutuskan untuk menggunakan nama jenamanya. Tetapi jangan tertipu dengan pernyataan yang meremehkan: kerana kami menemui satu lagi peranti berani daripada sejarah baru-baru ini, sungguh menakjubkan apa yang boleh dilakukan oleh lengkung kecil.

Nota Editor:Sekeping teks pengiring untuk ulasan tepi Galaxy S6 kami hanya meliputi kawasan yang kelebihannya berbeza daripada S6 standard. Oleh itu, ia lebih pendek dan kurang terperinci daripada format semakan standard kami. Untuk menyelam mendalam sepenuhnya pada perdana Samsung 2015, lihat ulasan Samsung Galaxy S6 kami yang mendalam!

Selain itu, semakan ini dimungkinkan melalui pinjaman peranti daripada dbrand, menyediakan kulit tepi tersuaiGalaxy S6 seperti yang dilihat dalam video di bawah. Terima kasih kepada dbrand atas sokongan mereka!

Jenama kulit tepi Galaxy S6

Jika anda tidak dapat segera membezakan antara kelebihan S6 dan S6 dari jauh, itu boleh difahami. (Ia sangat serupa sehinggakan kami juga telah menggunakan video kedua-duanya secara bergantian dalam liputan Samsung kami sejak MWC 2015.) Tetapi sama seperti anda tidak akan memahami sepenuhnya standard S6 sehingga anda mengambilnya, ia juga memerlukan memegang kelebihan S6 untuk benar-benar “mendapatkannya”.

Tidak seperti Galaxy Note Edge asimetri yang mendahuluinya, saya tidak mendapati kelebihan S6 janggal untuk dipegang; terdapat pembelian yang mencukupi pada rel sisi dan butang sisi diletakkan dengan cukup pintar sehingga menjatuhkannya tidaklah seperti yang mungkin kelihatan. Namun, penutup belakang Gorilla Glass 4 adalah sama licin (dan comot) seperti pada S6 standard, jadi jika anda bimbang tentang cap jari atau menggaru tetapi tidak mahu merosakkan estetika dengan sarung, pertimbangkan kulit seperti tepi Galaxy S6 yang ada pada peranti semakan kami.

ulasan galaxy s6 edge 4

Ia mengambil suhu 800 darjah dalam proses mahal yang dipanggil “pembentukan terma 3D” untuk memberikan lengkung kepada kaca penutup yang memberikan nama tepi Galaxy S6, dan kesannya sangat cantik. Walaupun sebahagian besarnya permainan kosmetik, reka bentuknya menarik, memberikan paparan kesan kolam infiniti apabila dilihat dari sisi dan menjadikan peranti itu menarik dari hampir mana-mana sudut. Panel AMOLED yang terletak di bawah melengkung sedikit sahaja, tidak menjangkau sehingga separuh sejauh kaca penutup, jadi terdapat sedikit bahaya apabila diketuk secara tidak sengaja apabila mengambilnya dari meja. Dan skrin itu sendiri adalah sama cemerlang, tepu dan padat piksel seperti rakan sejawatannya pada S6 standard, mampu menyesuaikan diri dengan hampir semua keadaan pencahayaan yang mungkin anda hadapi.

Semasa digunakan, lengkung skrin memang mempunyai kelemahan kecil. Cahaya berkelakuan berbeza apabila ia berinteraksi dengan tepi, jadi kedua-dua cahaya yang dipantulkan dari persekitaran luar dan pencahayaan piksel dari dalam menghasilkan herotan dan sisihan warna pada sisi skrin. Perisian ini tidak dioptimumkan sepenuhnya untuk selekoh, sama ada: tepi perkataan kadangkala keluar dari sisi pelayar pada halaman web tertentu; papan permainan dalam Words With Friends dibengkokkan di sisi; barangan seperti itu. Sebaliknya, menatal halaman web atau strim sosial adalah sedikit lebih mudah dengan pembelian tambahan skrin sisi, kerana ibu jari anda tidak mengaburkan teks semasa anda melayari. Ia agak seperti dail joging moden dalam satu cara, yang bagus .

aliran maklumat kajian tepi galaxy s6

Sudah tentu terdapat perisian tersuai yang dibina untuk memanfaatkan lebih banyak skrin sisi tetapi secara keseluruhannya, ia lebih halus daripada ciri. Semasa penggunaan pertama kami dengan Galaxy S6 edge, kami menyentuh secara ringkas tentang fungsi People Edge yang membolehkan anda menetapkan kenalan yang biasa dipanggil ke dok berterusan yang meluncur keluar dari sisi skrin dan ternyata pandangan ringkas benar-benar semua. itu diperlukan. Ia bagus, tetapi ia juga tidak lebih pantas daripada mencari kenalan anda dengan cara lama (terutamanya apabila anda mengambil kira masa yang terbuang daripada leret yang terlepas; lokasi lalai untuk tab slaid keluar adalah pada bahagian atas yang sukar dicapai paparan). Kemudian terdapat ID pemanggil berkod warna yang memancarkan warna tersuai di sepanjang tepi apabila salah seorang daripada orang penting tersebut cuba menghubungi anda. Sekali lagi, ia bagus tetapi untuk berfungsi, ia memerlukan anda meletakkan telefon baharu anda yang mahal menghadap ke bawah di atas meja. Tidak kira betapa kuatnya Gorilla Glass 4, itu masih merasakan lima jenis yang salah.

Meninggalkan telefon anda di sebelah kanan mendedahkan anda kepada ciri paparan tepi yang lain yang lebih berguna. Aliran Maklumat mungkin adalah yang terbaik daripada ini: ia boleh ditetapkan untuk menyampaikan tajuk berita, carian Twitter sohor kini, harga saham dan pemberitahuan manakala selebihnya paparan kekal hitam (kecuali dalam mod Jam Penggera, yang menerangi seluruh panel dalam cahaya biru yang meresap atas sebab tertentu). Tetapi Aliran Maklumat tidak begitu membantu. Memanggilnya memerlukan leretan yang janggal ke sana ke mari pada kaca penutup yang hanya berfungsi sekejap-sekejap. Daripada terus menatal tajuk berita penuh seperti papan iklan kaki lima, penanda berita berhenti seketika setiap beberapa saat untuk menunjukkan kepada anda hanya separa tajuk berita; anda perlu mengetik padanya dan kemudian membuka kunci telefon untuk melihat perkara yang sebenarnya. Dan jika anda berada di dalam bilik yang terang, silau pada kaca melengkung biasanya jatuh tepat pada perkataan yang anda cuba baca. Saya menghargai Samsung cuba menggunakan tepi secara bijak di sini, tetapi ciri-ciri ini lebih sesuai pada Note Edge, yang paparan yang lebih besar lebih sesuai untuk jenis maklumat yang berlebihan ini. Di sini pada S6, skrin tepi adalah lebih berkesan sebagai perhiasan estetik daripada yang lain.

Tangkapan skrin_2015-04-15-13-20-54

Jika tidak, telefon ini berasa seperti S6 standard. Di bahagian bawah, ini bermakna ranap aplikasi yang terlalu kerap dan masalah tindak balas terputus-putus jika anda menjalankan salah satu tema tersuai baharu Samsung, yang kebanyakannya nampaknya membawa tahap ketinggalan yang berbeza-beza bersamanya. Di sisi yang lebih cerah, ini bermakna prestasi yang sangat pantas jika anda berpegang pada tema lalai, serta sentuhan baharu dan berguna seperti togol pantas yang dipermudahkan, menu tetapan diperkemas dan pengimbas cap jari yang sangat baik terbina dalam kekunci rumah.

kamera galaxy s6 edge

Klik dua kali kekunci rumah itu dan anda akan menemui pemidang tilik kamera minimum yang sama seperti pada S6, dan ia juga memacu perkakasan 16MP yang distabilkan optikal yang sama. Warna tepu tetapi tidak terlalu berlebihan; kontras dan ketajaman memberi lebih banyak pukulan kepada kebanyakan foto; dan HDR melompat masuk apabila diperlukan untuk menyelamatkan sorotan daripada bayang-bayang. Yang luas fApertur /1.9 membantu mendapatkan fokus dan mengekalkan perincian dalam cahaya malap, dan lensa sudut lebar kamera menghadap hadapan menjadikan penembak mesra kumpulan jika anda tidak mahu menggunakan mod swafoto kamera belakang. Seperti sepupu konvensionalnya, kamera S6 edge adalah salah satu yang terbaik yang boleh anda beli pada telefon pintar.

ulasan galaxy s6 edge 6

Juga seperti S6, kelebihan S6 mungkin tidak akan bertahan sehari penuh jika anda mengambil banyak gambar (atau, benar-benar, lakukan apa sahaja yang memastikan skrin dihidupkan untuk tempoh yang lama). Pada ketika ini, saya telah melalui tiga unit T-Mobile, mendapat maklum balas daripada rakan sekerja di Verizon, dan melihat ulasan lain yang mencukupi untuk mengatakan bahawa kelebihan S6 dan S6 mempunyai ketahanan yang terbaik. Mengemas kini Perkhidmatan Samsung Push anda membantu, melumpuhkan Panggilan WiFi pada unit T-Mobile mungkin membantu, dan memerhatikan apl yang dijalankan di latar belakang adalah idea yang baik tetapi walaupun mengambil semua langkah ini, saya tidak pernah dapat memperoleh lebih daripada tiga jam masa hidup skrin antara caj. Terus terang, itu tidak boleh diterima. Ya, ia mengecas dengan sangat cepat dengan Pengecas Adaptif di dalam kotak, dan pengecasan wayarles sangat mudah jika anda atau kedai kopi kegemaran anda menggunakan pengecas Qi atau PMA, tetapi Samsung ialah syarikat yang menghasilkan nama “pemeluk dinding” untuk mempersendakan orang yang tidak dapat bertahan sepanjang hari menggunakan bateri telefon mereka. Dan jika anda seperti saya, anda mungkin tidak akan bertahan sepanjang hari di tepi S6. Jika anda seorang joki meja dengan pad pengecasan wayarles di sebelah komputer anda, anda tidak apa-apa; jika anda memerlukan telefon pintar tahan lama untuk jalan raya, ini bukan.

ulasan galaxy s6 edge 9

Hari pertama saya menggunakan peranti ini di khalayak ramai, saya berada di New York City menunggu kereta api di Stesen Penn. Semasa saya berdiri di lobi, seorang pekerja kereta api menghentikan perniagaan rasmi yang dia lakukan, mengunci mata pada peranti ulasan saya dan terkedu “oooooohhhhhh adakah itu ffffffedge?”

Itu mengapa anda membeli telefon ini. Ia menarik perhatian lebih baik daripada hampir mana-mana pegang tangan lain di luar sana tanpa terlalu menonjol tentangnya, dan ia mengeluarkan perasaan pembinaan berkualiti yang sama seperti saudaranya yang tidak tegang. Anda mungkin tidak akan mendapat banyak perbatuan daripada ciri skrin mewahnya, dan ia mempunyai ruang untuk penambahbaikan dalam perisian dan hayat bateri tetapi ia merupakan salah satu telefon pintar tercantik tahun ini setakat ini, dengan salah satu kamera Android terbaik yang pernah ada. Galaxy S6 edge ialah pembelian yang mahal tetapi padat jika anda mahukan telefon utama dengan penampilan yang sepadan dan anda tidak kisah untuk menjadi pemeluk dinding.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *