Kajian Google PixelBook Go: Chromebook yang hampir SEMPURNA?!

Semua TAWARAN HITAM JUMAAT yang anda perlukan!

Kami disokong pembaca. Pautan luar boleh memberi kita komisen.

Kajian PixelBook Go

Ini ialah Google PixelBook Go, peranti yang agak menarik kerana beberapa sebab. Lihat Google mencipta OS Chrome dengan idea untuk memberikan dunia sistem pengendalian yang ringan dan mampu milik untuk orang ramai, namun, tiada satu pun tawaran Google yang murah, malah ada yang tidak begitu hebat untuk bermula.

Dan ini adalah bahagian yang membingungkan saya tentang pendekatan perkakasan Google. Syarikat seperti Amazon tidak berminat untuk membuat wang daripada perkakasan, kerana perniagaan teras mereka adalah dalam perkhidmatan. Google mempunyai model perniagaan yang hampir serupa, namun setiap Chromebook yang mereka lancarkan pada masa lalu sentiasa mengenai lebihan. Spesifikasi terlalu berkuasa untuk ChromeOS, dan secara semula jadi, harga yang melangkaui seribu dolar.

Itulah sebahagian daripada cerita mengapa komputer ini penting. PixelBook Go baharu ialah penyelesaian yang lebih matang yang berhasrat untuk menjadi komputer yang sangat bagus, pada harga yang lebih berpatutan. Satu-satunya persoalan sekarang ialah jika ia cukup baik untuk menjamin hakikat bahawa ia masih berada pada peringkat harga yang lebih tinggi untuk Chromebook. Ini ialah ulasan PixelBook Go kami.

Tahun lepas saya benar-benar mahu menyukai Pixel Slate. Saya sedang mencari pengganti yang baik untuk iPad Pro saya, bermakna saya memerlukan tablet yang mempunyai semua faedahnya, dan nilai tambah pelayar penuh yang iPad tiada pada masa itu. Budak lelaki itu mengecewakan, sehinggakan, saya akhirnya kembali ke PixelBook lama saya dari 2017.

Perkaranya, saya masih percaya pada konsep ChromeOS. Sesetengah orang tidak memerlukan komputer yang lengkap, tetapi mereka memerlukan penyemak imbas lengkap yang lebih berkuasa daripada Safari pada iPadOS 13. Walaupun PixelBook Go tidak berhasrat untuk menjadi tablet yang saya mahu miliki, ia mendapat begitu banyak perkara yang betul sebagai komputer riba yang perlahan-lahan menjadi produk yang saya suka gunakan untuk minggu lepas.

Biar saya mulakan ulasan PixelBook Go kami dengan perkara yang saya suka, dan ia bermula dengan perkakasan.

Kajian PixelBook Go

Pengalaman unboxing agak hebat, tetapi penafian, pakej penjagaan yang kami dapat daripada google bukanlah apa yang anda akan terima jika anda membeli. Kotak itu besar dan kami disambut oleh banyak warna dalam kulit luar kotak luar yang memberi isyarat kepada seni terbaharu Google untuk kempen Pixel mereka. Di dalamnya kami mempunyai lengan dan beg galas baharu daripada Belroy yang direka khusus untuk PixelBook Go. Anda boleh membeli ini di gedung Google. Di bawahnya kami mempunyai kotak runcit untuk PixelBook Go dengan seni di bahagian belakang yang menunjukkan lebih banyak pendekatan gaya hidup untuk menggunakan produk. Koyakkan plastik, angkat bahagian atas, dan inilah perantinya.. mari kita kupas plastik.. Di bawahnya kita mempunyai penutup pelindung untuk papan kekunci, dan komputer but serta-merta. Kemudian kami mempunyai bahan bacaan dengan pelekat, dan di bawahnya terdapat kabel USB-C ke USB-C dan pengecas pantas 45W Google

Kajian PixelBook Go

Saya mahukan komputer riba yang paling nipis dan ringan yang boleh anda beli, tetapi malangnya ia sukar dicari dengan harga kurang daripada $999. Komputer riba ini hampir terasa seperti ia direka untuk bersaing dengan MacBook Air. Ia hampir 13mm nipis, dan beratnya hanya dua paun. Untuk memastikan ia ringan dan kukuh Google beralih daripada aluminium kepada magnesium dicat yang lembut untuk disentuh, namun tidak menjadi magnet comot. Bahagian bawah bergerigi menjadikannya lebih praktikal untuk digunakan di riba anda, dan kekurangan lengkung yang tajam menjadikannya sangat baik untuk dipegang semasa anda mengalihkannya dari satu tempat ke satu tempat.

Kami juga mempunyai beberapa pilihan yang baik untuk I/O di sini, dengan port USB-C pada setiap sisi, dan terdapat kes di mana ia menjadikan MacBook Pro $3000 kelihatan buruk, seperti dalam kes kamera web 2 megapiksel 1080p yang malah menyokong 1.4 mikron yang lebih besar.

Kajian PixelBook Go

Google membuat tawaran besar tentang Hush Keys baharunya, yang hampir dirasakan sebagai tikaman terus kepada syarikat yang masih tidak dapat mendapatkan papan kekuncinya dengan betul. Hasilnya sebenarnya seperti yang diiklankan. Kekunci ini lembut, senyap dan sangat menggembirakan untuk menaip. Benar-benar kegembiraan untuk menaip selama berjam-jam.

Dan bantu diri sendiri dan tinggalkan pengecas di rumah. Google mengiklankan 12 jam ketahanan dengan bayaran, dan 2 jam jus dengan caj cepat 20 minit, dan ini juga bukan sekadar ceramah pemasaran. Saya mendapat kira-kira 9 hingga 10 dalam ujian saya, yang masih jauh melebihi pengalaman saya dengan mana-mana sistem pengendalian desktop yang lain. Kelebihan menggunakan ChromeOS ialah keperluan perkakasannya sangat kecil. Komputer ini tidak mempunyai kipas yang bising, tiada kekecohan, dan tidak kira berapa banyak tab yang saya buka, saya dapat menamatkan hari dengan bayaran dengan baik.

Tetapi pegang. Walaupun saya boleh menaip surat cinta selama berjam-jam pada peranti ini, perkara yang kami taip sebenarnya ialah ulasan dan saya perlu menunjukkan perkara yang saya harap produk ini ada.

Mari kita mulakan dengan paparan ini. Bagi saya 13.3-inci pepenjuru dan nisbah aspek 16:9 pada paparan sebenarnya kegemaran saya, tetapi saya berharap saya mempunyai lebih banyak resolusi. Benar, pada julat harga ini sukar untuk mencari apa-apa yang melebihi 1080p jika kita ingin bercakap tentang Windows atau MacOS. Memandangkan mencari Chromebook dengan harga $200 adalah perkara biasa, ini adalah satu peluang yang terlepas untuk pembezaan melalui cara murahnya ChromeOS untuk beroperasi. Skrin tidak buruk, warna bagus, tetapi kecerahan bukanlah ciri terbaiknya. Saya hanya berharap skrinnya sebaik pembesar suara, kerana ini adalah antara yang terbaik yang pernah saya dengar dalam julat harga ini.

Kajian PixelBook Go

Dan benar-benar salah satu sebab utama untuk hujah saya adalah kerana ia tidak seperti jika komputer ini mempunyai spesifikasi terkini dan terbaik. Unit kami mempunyai teras i5 generasi ke-8, jadi hampir dua generasi ketinggalan. Ini sebenarnya adalah model peringkat pertengahan jadi kami mempunyai 8GB RAM dan 128GB storan tidak boleh dikembangkan, yang tidak mengapa. Chromebook tidak begitu lapar storan jadi saya fikir anda mungkin akan bertahan. Anda sememangnya mempunyai alternatif untuk mendapatkan paparan 4K dan lebih banyak storan, tetapi harganya benar-benar tidak layak untuk Chromebook. Ia hanya tidak.

Kini ChromeOS telah jauh daripada masa saya menyemaknya kali terakhir pada Pixel Slate. Google telah membuat beberapa perubahan yang sangat saya perlukan untuk mengambil serius komputer ini untuk bekerja, tetapi tidak semuanya telah ditangani. Dari segi positif, desktop maya kini disokong, semacam. Sesetengah Chromebook sudah mempunyai ini, tetapi Google masih mempunyai ciri percubaan ini yang perlu anda dayakan secara manual. Keupayaan untuk bekerja pada berbilang desktop membantu anda berasa kurang sesak apabila mengerjakan pelbagai perkara, jadi ini sahaja perkara yang besar bagi saya.

Kajian PixelBook Go

Yang kedua ialah saya merasakannya jauh lebih kurang buggy berbanding masa lalu. Saya tidak benar-benar menangani sebarang ranap yang saya dapat di Slate. Anda mempunyai kemudahan mudah Google Assistant, yang kini lalai kepada teks apabila anda menekan butang apabila anda memerlukan budi bicara. Semuanya terasa lebih seimbang.

Kenapa saya bercampur? Nah, apl Android. Mereka disini. Ia jauh lebih stabil, tetapi sesetengahnya terus gagal kerana ia direka untuk digunakan dengan telefon. Ambil Telegram sebagai contoh. Walaupun terdapat tekan enter untuk menghantar pilihan mesej, ia tidak berfungsi. Saya perlu menekan kekunci hantar setiap kali. Segala-galanya seolah-olah Google perlu lebih terlibat dalam pelaksanaan apl pada Chromebook untuk tidak membiarkan pengalaman itu terasa menyusahkan pada masa-masa tertentu.

Untuk mengakhiri ulasan PixelBook Go kami, perhatikan saya tidak mempunyai apa-apa yang saya tidak boleh katakan saya tidak suka. Seperti Pixelbook asal yang masih saya kagumi dan gunakan, PixelBook Go merasakan Google benar-benar memikirkan nama itu dengan baik. Kami mempunyai reka bentuk yang sangat anggun dan ringan yang menjadikannya menyeronokkan untuk dibawa, hayat bateri yang akan membantu anda melalui seharian bekerja dan ChromeOS telah matang sedemikian rupa sehingga saya benar-benar mahu menggunakan komputer riba ini untuk bekerja.

Sebenarnya satu-satunya masalahnya ialah pendekatan pelik Google terhadap perkakasan harga. Anda boleh mendapatkan Chromebook serupa daripada pesaing pada harga $200 kurang, atau lebih dalam beberapa kes. Dan jika anda terfikir untuk mencuba satu untuk Apl Android, pastikan anda menguji semua apl yang anda minati sebelum tempoh pemulangan anda tamat, kerana apl itu boleh terkena atau terlepas.

Kajian PixelBook Go

Adakah saya mengesyorkan PixelBook Go? Sebagai produk yang saya lakukan. Saya suka menggunakannya. Sebagai peranti yang saya cadangkan berbanding yang lain, tidak sebenarnya, dan menyelesaikan situasi apl Android benar-benar akan memaksa saya untuk mempertimbangkan perkara ini melalui beberapa komputer Windows di luar sana.

Saya akan berkata: “PixelBook Go Google adalah kegembiraan untuk dimiliki dan digunakan. Ia mengklik semua butang yang penting untuk komputer riba dengan betul. Ia hanya memerlukan harga Chromebook untuk menjadikannya pakej yang sempurna.”

Bagaimana dengan awak? Apakah pendapat anda tentang Google PixelBook go?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *