Kajian Bunyi Huawei: bunyi besar dalam pakej kecil

Semua TAWARAN HITAM JUMAAT yang anda perlukan!

Kami disokong pembaca. Pautan luar mungkin memberi kita komisen.

anugerah yang disyorkan

The Bunyi Huawei mendapat kami Disyorkan anugerahuntuk Pembesar suara Bluetooth bunyi terbaikdalam kategori faktor bentuk padat


Seperti kebanyakan produk Huawei baru-baru ini, sejak larangan ke atas syarikat itu digunakan, banyak produknya menawarkan pengalaman pengguna yang berbeza di China berbanding di seluruh dunia. Ia mungkin tidak mudah untuk mengatakan bahawa sesetengah produk Huawei benar-benar berbeza di luar tanah airnya, dari perspektif pengalaman pengguna.

Begitu juga dengan Huawei Sound, adik beradik kepada Sound X. Kami akan melihat perkara ini, dan aspek lain, dalam ulasan Huawei Sound kami di bawah.

Bukan rahsia lagi bahawa Huawei memijak pedal gas apabila bercakap tentang audio. Mereka mengeluarkan beberapa fon telinga bunyi terbaik di pasaran, jadi wajar untuk bekerjasama dengan syarikat teknologi audio Perancis Devialet untuk Sound X.

Walaupun lebih kecil daripada Sound X, Huawei Sound, yang masih merupakan hasil kerjasama dengan Devialet, mengekalkan reka bentuk utama adik-beradiknya yang lebih besar.

Pembesar suara Devialet

Bahagian bawah peranti ditutup dengan jaringan tekstil, manakala selebihnya (kira-kira tiga perempat) adalah plastik hitam berkilat. Walaupun ia kelihatan hebat, ia adalah magnet untuk habuk dan cap jari, bukannya anda perlu menyentuhnya dengan kerap. Pengilang memikirkan itu, kerana ia termasuk kain pembersih di dalam kotak, serta kantung sekiranya anda tidak menggunakan Bunyi untuk jangka masa yang lama.

butang sensitif sentuh

Di bahagian paling atas, anda akan menemui empat butang sensitif sentuhan yang menyala apabila tangan anda cukup dekat atau melayang. Terdapat juga bulatan cahaya (dalam pelbagai warna) mengelilingi kawasan itu, dengan pusat mati tag NFC anda boleh mengimbas untuk berpasangan, atau hanya menyentuh pembesar suara dengan telefon berdaya NFC untuk memulakan proses.

Kedua-dua potongan di sebelah menunjukkan dua unit pasif yang bergema dengan woofer untuk meminimumkan atau menghapuskan herotan membran untuk pemacu bes.

cincin ringan

Bunyi mempunyai sumber kuasa luaran, seperti komputer riba, yang bermaksud ia berkemungkinan besar akan menghabiskan sebahagian besar masanya di suatu tempat berdekatan dengan salur keluar kuasa. Biasanya, tempat-tempat ini ialah rak dan meja, yang jenis mengalahkan tujuan bunyi 360 darjah, tetapi jika anda ok berurusan dengan kabel di hadapan mata, anda boleh mendapat manfaat daripada bunyi 360 itu dengan meletakkannya di atas meja yang lebih dekat dengan pusat daripada bilik itu. Cuma jangan tersandung wayar.

Juga, ingat, perkara ini mungkin kecil, tetapi ia berat. Ia mempunyai berat 2.2kg, jadi pastikan apa jua permukaan atau rak yang anda letakkan boleh menampung beratnya.

Kami menyentuh tentang woofer dan dua unit pasif dalam segmen reka bentuk di atas (kerana unit pasif kelihatan dan Huawei mahu anda menyedarinya).

Kelantangan Bunyi Huawei meningkat

Apa yang anda tidak nampak ialah tiga pembesar suara jarak penuh lain yang diletakkan di bahagian bawah Bunyi, kira-kira tempat jejaring tekstil menutup pembesar suara.

Walaupun ia mempunyai sokongan Wi-Fi, anda menyambung ke Bunyi Huawei melalui Bluetooth, sesuatu yang sangat mudah melalui NFC dan ciri OneHop Huawei sendiri. Ia juga mempunyai input tambahan dalam bentuk bicu fon kepala 3.5mm yang boleh anda gunakan untuk menyambungkan peranti analog luaran.

Wi-Fi sedang digunakan untuk mengemas kini perisian pembesar suara melalui aplikasi Ai Life, tetapi menghantar bunyi kepadanya tidak semudah yang disangka. AirPlay Apple tidak disokong atas sebab yang jelas dan sentiasa lebih mudah untuk menstrim melalui Bluetooth (disokong LDAC) daripada mencuba dan menyediakan UPnP.

Mari kita dapatkan ini terus dari awal: Huawei Sound ialah pembesar suara pintar di China dan China sahaja. Di sana anda boleh menggunakan Celia, tetapi jika anda berada di luar China, Bunyi adalah pembesar suara Bluetooth. Tempoh. Jangan biarkan ikon/butang mikrofon itu menipu anda. Google Assistant dan Alexa tidak disokong, jadi jika anda berada di tempat lain di dunia, anggap ini pembesar suara Bluetooth yang ringkas.

Tiada apa-apa yang mudah tentang bunyinya, walaupun. Ia canggih, kaya, penuh, dan terus terang, ia adalah pembesar suara Bluetooth bunyi terbaik yang saya dengar dalam faktor bentuk kecil ini. Pesaing yang mencapai volum dan kualiti bunyi yang sama biasanya mempunyai produk dalam faktor bentuk yang lebih besar.

Sama ada anda mempunyai telefon Huawei atau tidak tidak mengapa, anda perlu mendapatkan versi terkini apl Ai Life pada telefon anda. Itu jika anda ingin mengakses beberapa tetapan di dalam sana. Anda akan baik-baik saja tanpanya, tetapi jika anda ingin menyesuaikan bagaimana Bunyi itu berbunyi, Ai Life adalah satu-satunya cara. Anda boleh memilih untuk menggunakan tiga profil bunyi (pratetap EQ), dan, jika jumlah bass yang gila tidak mencukupi, anda boleh meneruskan dan meningkatkannya lagi daripada apl.

Apl ini juga merupakan tempat anda mengemas kini perisian tegar, tetapi kami tidak pernah mendapatnya kerana kami mempunyai Bunyi.

Jika anda sudah lama tidak terkejut, 10 saat pertama mendengar Bunyi kehendak mengejutkan anda. Saya tahu saya pernah. Saya masih bingung dengan berapa banyak bunyi yang dibungkus Huawei di dalam kotak yang agak kecil ini. Kami akan menggunakan ini, dan menuntutnya sendiri: “nisbah bunyi kepada saiz” adalah melalui bumbung.

Di bawah penggunaan biasa, saya tidak pernah melangkah melebihi tanda volum 50 peratus. Tetapi saya hanya perlu menjadi gila dan mencapai hadnya (atau had jiran saya) dan ia tidak siuman.

Apa yang benar-benar menarik, dan bercakap memihak kepada Bunyi, bahawa biasanya terdapat sedikit herotan pada volum yang tinggi. Itu tidak berlaku dengan Bunyi Huawei.

Permulaan Bunyi Huawei

Bass punchy dan nada tinggi yang jelas diberikan, tetapi output diredamkan sedikit dalam julat pertengahan. Ia mungkin mengganggu sesetengah daripada anda, sesetengah mungkin ok dengannya. Ia tidak dramatik sehingga ke tahap terputus-putus, tetapi jika anda meminati rock dan pelbagai jenis gitar lain yang benar-benar menumbuk dari pembesar suara anda, ini mungkin bukan penyelesaian terbaik untuk anda.

Saya seorang fanatik audio dan saya boleh katakan bahawa Bunyi Huawei sangat mengagumkan saya. Saya tidak menghadapi sebarang masalah menyambung ke telefon Huawei, atau mana-mana Android, iPhone, dan juga Mac saya.

Pengalaman mendengar adalah menyenangkan (atau boleh membuat anda gila dengan bass menumbuk dada anda), tetapi terdapat beberapa kaveat.

Jika anda memutuskan untuk membeli Bunyi Huawei, anda mungkin akan membeli pembesar suara terbaik dalam segmen faktor bentuk padat. Ia juga agak berpatutan, dengan harga 拢149.99 (dengan potongan 拢50) di kedai Huawei UK pada masa membeli ini.

Anda perlu faham, bahawa ini bukan pembesar suara pintar untuk seluruh dunia. Bolehkah anda menjadikan mereka pintar jika anda sudah mempunyai, katakan, peranti Amazon Echo? pasti. Sambungkannya melalui port 3.5mm dan anda sudah mendapatnya. Jangan harap ia lebih daripada pembesar suara Bluetooth kompak yang sangat bagus di luar kotak.

+ faktor bentuk padat;

kemasan berkilat boleh menjadi sakit untuk mengekalkan kebersihan;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *