Kadar Penyegaran Tinggi 120Hz ialah standard baharu untuk membeli TV untuk pengalaman menonton filem dan perlawanan bola sepak yang mengasyikkan

Sebuah rumah biasanya tidak lengkap tanpa pusat hiburan. Bagi kebanyakan orang dewasa muda, televisyen di ruang tamu (atau bilik tidur) membolehkan mereka bukan sahaja menonton rancangan kegemaran mereka tetapi juga bermain permainan video mereka dalam keselesaan rumah mereka. Dalam keadaan semasa di mana kebanyakan kita menghabiskan lebih banyak masa di rumah, paparan yang mengasyikkan adalah salah satu aspek hiburan yang kita cari. Selain daripada panggilan video MeeTime 1080p, Huawei ditetapkan untuk menyampaikan salah satu paparan terbaik yang pernah anda temui – yang serba baharu HUAWEI Vision S Series dengan paparan 120Hz Kadar Segar Semula Tinggi 4K Ultra Definisi Tinggi.

Sekiranya anda terlepasnya, Huawei Malaysia akan menganjurkan strim langsung pada 27 April 2021 untuk mempamerkan TV pintar baharu. Ini bukan sahaja percubaan pertama untuk syarikat mencuba produk berbeza selain daripada telefon pintar mereka, malah Malaysia juga merupakan negara pertama di luar China melancarkannya. Betapa menariknya itu?

Mempunyai kadar segar semula yang tinggi pada telefon pintar anda adalah kegilaan pada masa kini, dan TV moden semasa tidak terkecuali. TV Vision S menampilkan kadar penyegaran 120Hz, tetapi apakah perbezaannya daripada yang lain dengan hanya kadar penyegaran 60Hz? Jawapan yang jelas – banyak perbezaan.

Jika anda baru mengenali konsep ini, izinkan kami menerangkannya. Kadar penyegaran merujuk kepada seberapa cepat kandungan media pada panel skrin disegarkan. Paparan 60Hz menyegarkan 60 kali sesaat, jadi paparan 120Hz menyegarkan dua kali lebih pantas pada 120 kali sesaat. Ini membolehkan adegan pantas kelihatan lebih lancar dan bukannya kelihatan seperti “diseret” merentasi skrin.

Dalam erti kata lain, mana-mana filem penuh aksi dan permainan video intensif grafik adalah sesuai untuk TV Vision S. Kebanyakan TV pintar di pasaran datang dengan kadar penyegaran 60Hz secara lalai. Itu bukan perkara yang buruk, tetapi mempunyai kadar penyegaran 120Hz adalah lebih baik untuk skrin besar.

Selain daripada kadar penyegaran 120Hz, TV pintar ini juga mengeluarkan video dalam resolusi 4K. Jika anda seorang peminat filem atau pemain permainan video, kami fikir TV Vision S pasti dapat memenuhi keperluan anda. Dengan ketepatan warna 92%, ia pastinya mampu memberikan pengalaman hiburan yang mengasyikkan apabila anda menonton filem dan siri TV terkini seperti Godzilla vs Kong, Liga Keadilan Zack Synder, Attack on Titan dan banyak lagi untuk pengalaman hiburan yang mengasyikkan. Perlu dinyatakan juga bahawa terdapat dua varian saiz – 55 dan 65 inci, yang cukup besar untuk kebanyakan orang.

Selain kadar penyegaran 120Hz dan resolusi 4K UHD, TV Vision S juga dilengkapi dengan ciri Anggaran Gerakan Lanjutan dan Pampasan Gerakan (MEMC). Dengan menggabungkan semua teknologi ini, anda akan mendapat pengalaman visual yang lebih menggembirakan, lebih lancar dan lebih jelas untuk mata anda. Contohnya, jika anda menonton perlawanan bola sepak atau perlawanan perlumbaan kereta, anda akan berasa seperti berada di sana menontonnya secara langsung.

Sudah tentu, pengalaman visual tidak akan lengkap tanpa bunyi sinematik. TV Vision S mempunyai empat pembesar suara 10W di bawah skrin, yang berfungsi seiring untuk menyampaikan kualiti audio yang baik. Disebabkan oleh lokasi pembesar suara, audio dipantulkan dari permukaan dan bergerak di sekitar ruang tamu. Akibatnya, anda tidak perlu menetapkan TV kepada volum yang lebih tinggi.

Selain daripada pengalaman visual, anda tidak seharusnya ketinggalan menikmati ciri pintar daripada Huawei Vision S. Ia adalah TV pertama di Malaysia dengan kamera yang mempunyai ciri Panggilan Video Huawei MeeTime. Daripada menonton drama dan filem kegemaran anda kepada melibatkan diri dalam permainan video, TV Vision S boleh memenuhi keperluan anda dengan ciri teknologi fesyen tinggi yang disebutkan di atas. Walau bagaimanapun, jika anda boleh didapati pada 27 April 2021, anda harus menonton pelancaran dalam talian siri Huawei Vision S pada 7.30 malam.

Acara strim langsung akan tersedia di Huawei Malaysia Facebook halaman atau Youtube saluran. Di samping itu, setiap penonton berpeluang memenangi Huawei Mate 40 Pro jadi lebih banyak alasan untuk menontonnya.

Anda juga boleh berpeluang memenangi baucar dalam talian yang bernilai sehingga RM484 (atas dasar siapa cepat dia dapat) apabila anda menyertai cabutan baucar di dalam talian HUAWEI Store dari 7.30 malam – 8.30 malam pada tarikh yang sama. Itu sahaja, kawan-kawan. Nantikan lebih banyak acara teknologi yang menjadi sohor kini di TechNave.com.

[Sponsored]

HUAWEI Vision S Series, TV Pintar yang bernilai setiap sen!  |  Ulasan Teknologi!

HUAWEI telah melancarkan secara rasmi yang baharu HUAWEI Vision S siri TV pintar di Malaysia, menjadikan negara kita yang pertama mendapat produk tersebut selain China. Pra-pesanan telah bermula hari ini di pelbagai platform untuk varian 55-inci dan varian 65-inci berharga RM2,999 and RM3,999 masing-masing.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *