Jeff Mitchell, Pengarang di Make Tech Easier

Jeff Mitchell

Jeff adalah peminat komputer riba lama dan penggemar pengekodan. Minatnya merangkumi keseluruhan daripada DAW hingga Dapps dan seterusnya. Dia menjalankan tapak muzik/seni di Odd Nugget.

Membuat muzik yang berbunyi profesional menjadi lebih mudah berkat LMMS seperti DAW. Di sini kami akan menunjukkan cara mencipta lagu pertama anda dalam LMMS.

Tmux ialah pemultipleks terminal dengan pelbagai ciri. Ini menunjukkan cara mengurus dan memulihkan sesi Tmux secara automatik selepas but semula keras.

SDCV ialah utiliti kamus yang boleh anda jalankan pada Terminal Linux anda. Ketahui cara anda boleh memasang kamus pada Terminal Linux dan cari perkataan dengan arahan.

Walaupun terdapat banyak alat untuk mengurangkan saiz fail video, kebanyakannya bergantung pada FFMPEG. Ketahui cara mengurangkan saiz fail video menggunakan FFMPEG dalam Linux.

Perisian hasad dan rootkit boleh mendatangkan malapetaka kepada pelayan anda. Nasib baik, terdapat banyak alat untuk mengimbas pelayan Linux anda untuk perisian hasad dan rootkit, dan ia adalah percuma.

Nginx datang dengan ciri untuk anda menyekat serangan DDoS pada pelayan anda. Ketahui cara anda boleh mengkonfigurasi Nginx anda untuk menghalang serangan DDoS.

CPU anda biasanya akan disertakan dengan penyejuk lalai, tetapi pilihan selepas pasaran boleh membantunya berprestasi lebih baik. Berikut ialah beberapa petua untuk memilih penyejuk CPU yang sempurna.

Symlinks ialah fail yang memaut ke fail lain. Di Linux, symlink berfungsi sebagai pintasan. Berikut ialah cara mengurus symlinks dan membetulkan symlinks yang rosak di Linux.

Linux adalah ringan dan pantas secara lalai, tetapi ia sentiasa berfaedah untuk mempercepatkan lagi PC Linux. Berikut ialah beberapa cara hebat untuk mempercepatkan mesin Linux anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *