Jailbreak iOS 4.3 Beta 1 Pada iPad / iPhone Cara Mudah [How To Guide]

Apple baru-baru ini mengeluarkan iOS 4.3 beta 1 kepada pembangun yang telah ditayangkan pada iPhone 4 hanya beberapa hari menggunakan himpunan PwnageTool tersuai daripada Msftguy. Malangnya, proses itu agak rumit dan ditujukan semata-mata kepada pengguna lanjutan kerana ia memerlukan mencipta ramdisk anda sendiri untuk mencapai jailbreak. Kini, orang di FSM.com telah menyiarkan panduan yang lebih mudah (terima kasih kepada @Djayb6) untuk jailbreak iOS 4.3 pada iPhone anda serta iPad.

Berikut ialah langkah yang perlu anda ikuti untuk menjailbreak iOS 4.3 beta 1:

1. Log Masuk ke akaun pembangun anda dan muat turun perisian beta.

2. Muat turun PwnageTool.

3. Muat turun himpunan:

Kami membuat berkas ini, tetapi jika anda ingin mencipta berkas anda sendiri, jangan ragu untuk memasuki dunia yang penuh kesakitan.

4. Muat turun ramdisk dan pasangkannya. Jika anda akan melakukan jailbreak secara manual, kebanyakan anda akan hilang. Anda perlu memasang macports, alat xpwn, ldid, bspatch dsb. Sekarang, ramdisk menguruskan semua kekacauan. Apa yang anda perlu lakukan ialah memasangnya, dan setelah dipasang ia akan mengaitkan pwnagetool.

5. Ambil berkas yang anda baru muat turun dan letakkannya di dalam PwnageTool. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, lihat ini tutorial (Langkah 4).

6. Muatkan PwnageTool dan buat perisian tegar tersuai anda

7. Pulihkan iPhone/iPad anda dengan perisian tegar tersuai

8. Nikmati sehingga iOS 4.3beta2 keluar

CATATAN: ini adalah jailbreak yang ditambatkan. Ini bermakna anda perlu boot ke dalam kernel jailbreaking menggunakan tetheredboot .

Langgan kami Suapan RSS dan teruskan mengikuti kami Twitter dan Facebook untuk semua kemas kini jailbreak / buka kunci dan banyak lagi.

[via FSM]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *