Jadikan Teknologi Lebih Mudah – Tutorial Komputer, Petua dan Trik

Di sini anda akan belajar cara membahagikan skrin anda dalam Windows 10 dengan desktop maya dan Snap Assists. Anda juga akan belajar tentang permainan skrin pisah.

Pernahkah anda menyeret fail ke Bin anda, hanya untuk menerima ralat? Berikut ialah cara untuk memadam fail daripada Mac yang tidak akan dipadamkan.

Anda boleh mengadakan pesta lengkap dengan persembahan cahaya yang ditetapkan kepada muzik dengan Lampu Jalur RGB 100 kaki Ecolor dengan Kawalan Apl. Dapatkan ini sekarang dengan diskaun 70%.

Ciri ID Wajah Apple mempunyai banyak faedah selain daripada kemudahan penggunaan, seperti keselamatan. Ketahui di sini cara menyediakan Face ID pada iPhone.

Apl Android boleh sama ada dikemas kini secara automatik atau manual sama ada atau secara individu. Ketahui cara mengemas kini apl anda pada Android kedua-dua cara.

Memberi alamat e-mel sebenar anda boleh membawa kepada spam. Gunakan penyedia e-mel buang ini untuk mendapatkan alamat e-mel sementara.

Pemulihan Sistem ialah ciri berguna untuk mengembalikan PC Windows anda ke masa yang lebih awal. Ini boleh menjadi penyelamat besar dalam banyak situasi.

Anda boleh membeli Komputer riba Hyundai Hybook 2021 dan Himpunan MicroSD dengan 8GB/128GB SSD, 128GB MicroSD dan naik taraf kepada WIndows 11 pada harga $289.

Jika anda menggunakan desktop Gnome, terdapat banyak tema tersuai yang boleh anda pasang. Berikut ialah beberapa tema Gnome Shell terbaik untuk dilihat.

Anda boleh menaip banyak mata wang menggunakan kata kunci, tetapi mencarinya adalah kuncinya. Siaran ini menunjukkan kepada anda cara menaip tanda Euro pada Mac dan banyak lagi!

Kod Visual Studio penuh dengan ciri, sambungan dan pintasan. Di sini kami menyediakan helaian cheat pintasan papan kekunci utama VSCode.

Muzik kini boleh ditambahkan pada Cerita Instagram. Anda akan belajar dalam artikel ini cara menambahkan muzik pada Kisah Instagram anda walaupun melalui Spotify.

Terdapat apl hebat untuk mengukur ketinggian anda pada kedua-dua Android dan iOS. Berikut ialah beberapa cara anda boleh mengukur ketinggian pada telefon anda.

Adakah anda akan pergi ke sekolah tidak lama lagi? Anda mungkin boleh menggunakan Komputer Riba Boleh Tukar Acer Spin 5 dengan Intel Core I7 dan Wi-Fi 6 untuk potongan 25%.

Ada kemungkinan untuk mempunyai berbilang pengguna disambungkan ke komputer Linux pada masa yang sama. Ketahui cara menyenaraikan pengguna log masuk di Linux.

Minecraft vs Roblox ialah pertempuran antara permainan kotak pasir terkemuka. Siaran ini akan melihat perbezaan untuk melihat mana yang terbaik!

Oleh kerana Gmail disepadukan dengan apl Google yang lain, terdapat keperluan yang lebih besar untuk keselamatan. Ikuti petua ini untuk mendapatkan lebih banyak keselamatan akaun Gmail.

Gedung Google Play mungkin menyebabkan beberapa masalah pada masa-masa tertentu. Ketahui cara untuk menyahpasang Gedung Google Play dan memasangnya semula untuk menyelesaikan isu tersebut.

Menggunakan penyemak imbas Tor boleh mengurangkan kelajuan penyemakan imbas anda dengan ketara. Berikut ialah beberapa petua untuk mempercepatkan penyemak imbas Tor dan menjadikannya lebih pantas.

Bose ialah salah satu nama terbesar dalam industri audio, tetapi anda boleh mendapatkan Pembesar Suara Mudah Alih Bose SoundLink Color II dengan harga kurang daripada $100.

Perlukan sambungan atau sokongan yang lebih dipercayai untuk lebih banyak peranti? Lihat bagaimana Rock Space AX1800 Wi-Fi 6 Repeater boleh membantu dalam ulasan praktikal ini.

Di sini kami menyenaraikan lima distro Linus terbaik untuk pembangun dan pengaturcara, termasuk Ubuntu, Fedora, Debian, Arch Linux dan Manjaro.

Anda boleh membuat muka jam tersuai untuk jam tangan Apple anda untuk menjadikannya unik. Ketahui di sini cara membuat muka jam tersuai untuk Apple Watch.

Sesetengah telefon mempunyai ciri yang boleh menghalang skrin telefon anda daripada dimatikan apabila anda melihatnya. Ketahui cara anda boleh mendayakan ciri ini.

Mencipta dan mengurus kumpulan WhatsApp adalah mudah, mudah dan mudah. Ketahui cara membuat dan mengurus kumpulan WhatsApp dari awal.

Walaupun Microsoft cuba menggunakan penyemak imbas Edge dan aplikasi lain, di sini anda akan belajar cara menukar apl dan penyemak imbas lalai Windows 11.

Adakah anda sedang membuat senarai beli-belah kembali ke sekolah? Mungkin anda harus mempertimbangkan komputer riba HP chromebook 14″ pada harga $70 daripada harga penyenaraian.

Adakah Steam Deck mula memotong pasaran pegang tangan Nintendo Switch? Teruskan membaca untuk mengetahui apa itu Steam Deck dan bagaimana ia dibandingkan.

Ketahui cara menyediakan pasangan kunci SSH pada Linux dan gunakan perintah ssh-copy-id untuk menyalin kunci ke hos jauh anda.

Terdapat banyak lagi di luar sana yang Google tidak dapat mencari. Teruskan membaca untuk mengetahui tentang enjin carian web dalam terbaik yang akan menemui perkara yang tidak dapat Google.

Apl Android tidak disokong secara asli pada macOS. Gunakan emulator ini untuk menjalankan apl Android pada Mac tanpa memerlukan peranti Android.

Terdapat banyak versi muat turun Nginx untuk Windows. Ikut arahan di sini untuk memuat turun dan memasang pelayan web Nginx pada Windows 10.

Sama ada papan kekunci dan tetikus wayarles atau berwayar disokong oleh Xbox One. Berikut ialah cara anda boleh menyambungkan papan kekunci dan tetikus anda ke Xbox One.

Ketahui cara menghantar tab antara desktop anda dan peranti mudah alih anda apabila menggunakan penyemak imbas Google Chrome anda.

Ia tidak semudah yang anda fikirkan untuk menjalankan apl iOS pada peranti Android. Banyak apl tidak akan berjalan dengan betul dan banyak emulator tidak disokong.

Isu dengan nama kenalan tidak dipaparkan dan muncul sebagai nombor dalam iOS mengecewakan. Di sini anda boleh mempelajari banyak kaedah untuk memperbaikinya.

TV pintar adalah lebih berpatutan berbanding sebelum ini. Anda boleh mendapatkan TV Smart Fire LED Toshiba 55″ C350 2021 dengan alat kawalan jauh suara Alexa dengan potongan $110.

Adakah Mac anda mempunyai rangkaian Wi-Fi yang disimpan padanya yang anda tidak akan gunakan lagi? Panduan ini menunjukkan kepada anda cara melupakan rangkaian Wi-Fi pada Mac.

Adakah anda dua but Windows dan Linux? Ketahui cara untuk mengakses partition Linux Ext4 daripada Windows dan mengakses fail Linux anda.

Untuk tidak kehabisan ruang pada iPhone anda, anda mungkin mahu memampatkan video pada iPhone anda menggunakan iOS dan apl web, QuickTime dan VLC.

Di sini kami menunjukkan kepada anda cara menetapkan pemasa pada kamera iPhone, membenarkan anda mengambil gambar individu atau pecah tanpa tangan!

Sekiranya berlaku kemalangan atau vandalisme pada kereta anda, anda akan gembira kerana mempunyai Dashcam yang berguna. Ia mempunyai tiga kamera untuk menangkap segala-galanya.

Menggunakan Ubuntu dan menghadapi masalah dengan Pusat Perisian? Cuba pembaikan ini untuk membantu masalah Pusat Perisian Ubuntu tidak berfungsi.

Jika Samsung Galaxy Watch anda tidak bersambung ke telefon anda, cuba pelbagai kaedah ini untuk menyelesaikan isu dan menyambung ke telefon anda.

Sungguh menyayat hati melihat tumpahan pada atau berhampiran MacBook anda. Kami melihat cara membetulkan MacBook yang rosak air dan sama ada AppleCare akan membantu.

Apakah itu Honeygain? Bolehkah berkongsi lebar jalur anda menghasilkan wang? Ketahui untuk apa ia boleh digunakan dan berapa banyak yang boleh anda perolehi.

Isu telefon Android tidak akan mengecas adalah perkara biasa yang berlaku kepada hampir semua orang. Berikut ialah cara untuk mendiagnosis dan membetulkannya.

Semasa anda dalam perjalanan, anda boleh mengecas peranti anda dengan Pengecas Solar Mudah Alih BigBlue dengan dua input USB. Beli sekarang dengan potongan $15.

Kadangkala Gmail memberi anda mesej ralat “Anda telah cuba log masuk terlalu banyak”. jika ini berlaku kepada anda, inilah cara untuk menyelesaikannya.

Ketahui cara untuk menekankan ujian kad grafik anda di Linux dengan mana-mana alatan berguna ini, seperti GL Mark 2, GpuTest, Unigine Benchmark dan banyak lagi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *