Jadikan Teknologi Lebih Mudah – Tutorial Komputer, Petua dan Trik

Mata berasa kering dan jengkel selepas menggunakan telefon anda? Ketahui cara melindungi mata anda apabila menggunakan telefon pintar tanpa melepaskan telefon anda.

Jika anda tidak menyukai kelakuan lalai menu Mula dalam WIndows 10, berikut ialah cara anda boleh mencipta menu Mula anda sendiri dengan Open-Shell.

Terdapat banyak penyedia perkhidmatan VPN di luar sana, yang menjadikannya sukar untuk memilih satu. Berikut ialah penyedia VPN terbaik dan selamat untuk 2021.

Perlukan liputan Wi-Fi yang lebih baik di seluruh rumah anda? Sistem Wi-Fi Rock Space Whole Home Mesh boleh menjadi penyelesaian yang sempurna untuk titik mati.

Btrfs ialah salah satu sistem fail “Copy on Write” yang membolehkan anda membuat syot kilat dengan mudah. Lihat panduan pemula ini kepada Btrfs untuk bermula.

Pelakon jahat telah kembali kepada kaedah lama dan menggunakan penipuan telefon vishing sekali lagi kerana ramai yang bekerja dari rumah.

Mengakses telefon Android dengan skrin pecah adalah mungkin. Ketahui beberapa cara berbeza untuk berbuat demikian dan perkara yang perlu dilakukan jika ia tidak boleh diakses.

AnyTrans membenarkan pengguna mengakses celah kecil terdalam platform iOS, untuk mendayakan sandaran fail dan apl anda merentas semua peranti iOS anda. Begini cara ia berfungsi.

Apple mengumumkan ia menurunkan komisen yang dibuatnya untuk pembelian daripada syarikat yang memperoleh kurang daripada $1 juta dalam hasil di App Store.

Semua gergasi teknologi mempunyai banyak maklumat tentang anda. Ketahui cara memuat turun data peribadi anda daripada Google, Facebook, Apple dan banyak lagi.

Ingin memantau apa yang dilakukan oleh anak anda pada PC anda? Ketahui cara menyediakan ciri Keselamatan Keluarga Microsoft dalam Windows 10 secara percuma.

Peta Google telah menerima kemas kini dan kini termasuk bantuan Google Assistant, status penghantaran makanan dan data COVID-19 lanjut untuk kawasan tertentu.

Discord menyediakan cara mudah untuk bersembang dengan rakan anda. Berikut ialah cara anda boleh menyediakan perkongsian skrin pada Discord dari awal.

Apabila melihat spesifikasi fon kepala, anda akan melihat item yang dipanggil “pemandu.” Ketahui apa itu pemacu fon telinga dan cara ia mempengaruhi kualiti audio.

Bagaimana jika anda hanya boleh membayar yuran sekali sahaja untuk storan awan yang memfokuskan privasi? Anda boleh dengan Hab Storan Awan Cubbit.

Perlu menjadi lebih licik tentang persahabatan dalam talian anda? Ketahui cara menyembunyikan senarai Rakan Facebook anda daripada pengguna tertentu atau orang ramai.

Microsoft TEams sedang membuat permainan yang jelas untuk pelanggan kerja dari rumah, menambahkan apl tenaga kerja dan alatan kuasa untuk digunakan dalam mesyuarat.

Ingin sentiasa tahu bila mesej Gmail baharu tiba? Ketahui cara menyediakan pemberitahuan daripada Gmail dalam Chrome menggunakan dua kaedah berbeza.

Ingin menjadikan video anda daripada membosankan kepada menakjubkan dengan cepat? Ketahui cara apl VITA membantu anda mengedit video dalam hanya beberapa ketikan secara percuma.

Gnome mempunyai ciri lampu malam yang anda boleh hidupkan dengan mudah. Begini cara untuk mengkonfigurasi suhu warna lampu malam Gnome.

SoundBeamer ialah peranti baharu yang akan menyampaikan bunyi peribadi tetapi tanpa fon kepala, fon telinga atau apa-apa lagi pada telinga anda.

Adakah anda baru-baru ini menukar nama sah anda atau tidak lagi mengenali nama anda? Ketahui cara menukar nama anda di Facebook agar sepadan.

Apple baru-baru ini melancarkan perkhidmatan langganan Apple One. Jika anda berminat, berikut ialah cara anda boleh mendaftar untuk Apple One pada peranti anda.

Anda mungkin lebih suka menghantar SMS pada PC anda daripada telefon anda. Berikut ialah beberapa cara untuk menghantar teks tanpa menggunakan apl pemesejan pada telefon anda.

Jika anda mempunyai kecenderungan untuk berbelanja terlalu banyak di Gedung Play, berikut ialah beberapa cara untuk mengelakkan perbelanjaan berlebihan pada apl Android.

Mari lihat beberapa petua carian terbaik Gmail supaya anda boleh memanfaatkan sepenuhnya perkhidmatan e-mel yang hebat ini.

Jika anda seorang yang aktif dan suka mendokumentasikan segala-galanya dan menyiarkannya ke media sosial, pertimbangkan untuk mendapatkan Kamera Tindakan Kalis Air GoPro HERO8.

Perlukan kamera web yang mudah digunakan untuk kerja, sekolah atau bermain permainan dengan rakan dalam talian? Lihat sebab Webcam HD 1080p NerdEthos ialah pilihan yang bagus.

Tar biasanya hanya menggunakan 1 teras CPU semasa memampatkan fail. Berikut ialah cara anda boleh menggunakan semua teras CPU apabila memampatkan arkib dengan Tar.

Walaupun Google telah membenarkan kami menggunakannya untuk semua storan kami, ia akan mula mengecaj kami dan juga akan memadamkan fail kami daripada Gmail, Drive dan Photos.

Lalal.ai ialah apl web penyingkiran vokal dalam talian yang menggunakan AI untuk memisahkan trek vokal secara halus daripada muzik dalam mana-mana bahagian muzik.

Jika anda memasang CentOS pada desktop anda, anda akan mendapati Gnome sebagai persekitaran desktop lalai. Berikut ialah cara memasang KDE Plasma pada CentOS.

Microsoft terpaksa minggu ini mengeluarkan amaran untuk tidak sengaja menghembus asap vape ke dalam Xbox Series X selepas percubaan untuk membuat video tular.

Resolusi skrin sentiasa menjadi faktor utama dalam memilih monitor, TV, komputer riba, dll. Tetapi, apakah maksud nombor tersebut sebenarnya?

Mac terkenal dengan isu sambungan dengan pencetak. Berikut ialah penyelesaian apabila Mac anda tidak dapat berkomunikasi dengan pencetak anda.

Tidak selalu anda boleh mendapatkan fon telinga di bawah $20, tetapi untuk dua hari sahaja, anda boleh mendapatkan Fon Telinga Tronsmart Onyx Ace pada harga $19.79.

Terdapat papan kekunci mekanikal yang memberikan pengalaman menaip yang lebih selesa. Berikut ialah beberapa papan kekunci mekanikal ergonomik terbaik.

Autokey ialah aplikasi pengembangan teks untuk Linux. Ketahui cara anda boleh menggunakan Autokey untuk membuat pintasan, kekunci pintas atau mengautomasikan bahan.

Suruhanjaya Keselamatan Produk Pengguna AS menyiarkan notis yang mengatakan Loceng Pintu Dering sedang ditarik balik kerana potensi bahaya kebakaran.

Retroarch ialah salah satu emulator terbaik untuk bermain permainan Super Nintendo pada PC. Panduan ini akan menunjukkan kepada anda cara menyediakan emulasi SNES pada Retroarch.

Dengan tawaran Amazon ini, anda boleh mengurangkan $8 daripada harga Skala Bilik Mandi Pintar Bveiugn yang sudah rendah dan kekal sihat.

Perpustakaan Muzik iCloud adalah buggy. Muzik anda boleh hilang sepenuhnya. Berikut ialah cara untuk melumpuhkan dan mematikan Perpustakaan Muzik iCloud.

Perlu campur tangan dengan partition cakera keras anda? Di sini kami menunjukkan kepada anda cara membuat dan mengubah saiz partition dengan GParted.

Zoom telah mencapai penyelesaian dengan FTC, yang mendakwa syarikat itu berbohong selama bertahun-tahun kepada pengguna tentang menggunakan penyulitan hujung ke hujung.

Android mempunyai beberapa ciri keselamatan peribadi terbina dalam. Berikut ialah cara anda boleh menyediakan telefon Android anda untuk kecemasan.

Jika anda baru mula menggunakan Microsoft Edge, sangat mudah untuk mengimport dan mengeksport penanda halaman daripada pelayar lain. Begini cara melakukannya.

Pasti, Pensil Apple rasmi boleh menjadi sangat mahal, tetapi anda boleh mendapatkan Pen Stylus Jamjake untuk Ipad sekarang pada hampir separuh daripada harga biasanya rendah.

Dalam semakan Pembesar Suara Bluetooth Treblab HD77 ini, kami berusaha untuk mengetahui sama ada ia mempunyai semua merit yang kami minta daripada pembesar suara Bluetooth.

CopyQ ialah salah satu pengurus papan keratan serasi merentas platform terbaik. Anda boleh menyalin berbilang coretan dan mengeditnya untuk mengemas kini kandungannya. Begini cara CopyQ berfungsi.

Anda mungkin terpaksa membeli telefon Android yang lebih baharu. Versi Android yang lebih lama sebelum 7.1.1 Nougat tidak lagi berfungsi dengan banyak tapak web selamat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *