iPhone 6s terjatuh dari pesawat 2,000 kaki di udara, terselamat dan merekodkan kejatuhannya

Peranti Apple tidak begitu dikenali kerana kukuh dan boleh dipercayai, terutamanya beberapa iPhone yang lebih lama. Walaupun telefon pintar syarikat boleh mengalami sedikit kerosakan, sukar untuk membayangkan iPhone kekal utuh selepas kemalangan yang serius.

Itulah yang berlaku kepada pembuat filem dokumentari Brazil, Ernesto Galiotto, yang menjatuhkan iPhone 6snya dari ketinggian 2,000 kaki di langit, dan bukan sahaja iPhonenya bertahan, ia merekodkan keseluruhan jatuh ke bawah.

Seperti yang dilaporkan oleh G1, seorang pembuat filem dokumentari Brazil, Ernesto Galiotto sedang membuat penggambaran dalam pesawat kecil dan mengeluarkan iPhone 6snya untuk menangkap beberapa gambar. Namun, dia secara tidak sengaja terlepas genggamannya dan telefonnya terjatuh dari tingkap, jatuh ke tanah. Galiotto menjangkakan bahawa kejatuhan itu akan menjadi penghujung iPhonenya, tetapi sebaik sahaja dia mengetahui perkara itu tidak berlaku.

Bukan sahaja telefon itu bertahan, malah kamera terbina dalamnya turut merakam segala-galanya. Pembikin filem itu menyangka dia akan cuba memulihkan telefonnya dan yang mengejutkannya, aplikasi Cari Saya menunjukkan bahawa telefon itu masih dihidupkan dan terletak di tengah-tengah pantai. Dia kemudian pergi ke lokasi yang dicadangkan untuk mendapatkan semula iPhone, dan ia masih ada, hampir utuh.

“Saya mempunyai keyakinan bahawa saya akan memulihkannya. Saya fikir, ‘Jika ia tidak jatuh ke dalam air, kita akan menemuinya. Selama beberapa meter saya boleh memukul seseorang dan, pada ketinggian itu saya terbang, 2,000 kaki, ia akan menjadi tragedi, bolehkah anda bayangkan? Tetapi ia bukan tragedi, ia mempunyai banyak emosi.”

iPhone 6s terselamat daripada jatuh dari pesawat dengan hanya beberapa calar. Peranti hanya dilindungi oleh sarung silikon dan pelindung skrin. “Ia sesuatu yang, jika anda memberitahu seseorang, mereka tidak akan percaya,” kata pembuat filem itu.

Anda boleh melihat rakaman penuh iPhone Galiotto yang jatuh dari pesawat dalam laporan asal.

Baca Lagi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *