iPhone 13 merekodkan adegan gaya Hollywood dalam video “Everyday Experiments” baharu

YouTuber Donghoon Jun. dan James Thornton @Incite mencipta video #shot baharu pada iPhone 13 sebagai sebahagian daripada siri Eksperimen Setiap Hari mereka untuk Apple. Menggunakan sistem kamera yang dinaik taraf pada model iPhone 13 asas 6.1-inci baharu, kedua-duanya merakam “gambar yang cantik dan sinematik” sama seperti dalam filem Hollywood menggunakan objek harian.

Pada paparan Super Retina XDR (OLED) dengan resolusi 2532慴y?170-piksel pada 460 ppi, buat pertama kalinya, Apple menawarkan ciri iPhone 13 Pro pada model asas seperti penstabilan imej optik anjakan Sensor憇, mod Sinematik untuk merakam video dengan kedalaman medan cetek (dalam 1080p pada 30 fps) dan banyak lagi.

YouTuber menggunakan kereta kawalan jauh untuk mencipta ikon mengejar kereta berkelajuan tinggi seperti dalam filem. Mereka menggunakan gerakan perlahan, kesan mendalam dan ciri lain untuk mencipta semula keseronokan mengejar kereta. Mengambil kesempatan daripada penstabilan imej optik hift Sensor憇, mereka juga meletakkan iPhone 13 pada kereta bergerak untuk menangkap rakaman. Mereka menunjukkan tangkapan rakaman pada 4K 60fps boleh dibuat lebih dramatik dengan mengeditnya pada iMovies untuk melaraskan kelajuan dan menggunakan penapis.

Seterusnya, mereka menggunakan barangan runcit untuk merakam miniatur, merakam landskap besar pada skala kecil. Petua pro penggambaran miniatur, pengguna harus meletakkan objek dekat dengan kanta untuk menjadikan objek di latar belakang kelihatan lebih jauh (elemen latar depan), dan merakam mod sinematik akan menjadikan pemandangan lebih besar.

Akhir sekali, YouTuber mencipta adegan daripada filem raksasa dengan menggunakan kotak kadbod untuk membina model bandar dan menggunakan haiwan peliharaan sebagai raksasa yang menyebabkan malapetaka. Mereka menggunakan gerakan perlahan untuk membesar-besarkan pergerakan dan penapis untuk mencipta kesan gaya Hollywood di rumah.

Baca Lagi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *