iPadOS 15.2 beta 2 menampilkan apl Apple TV yang diperbaharui dengan bar sisi dan tab Kedai baharu

Apple baru-baru ini mengeluarkan beta kedua iOS 15.2 dan iPadOS 15.2 untuk pembangun. Bersama-sama dengan Keselamatan Komunikasi Mesej dalam iMessage dan keupayaan untuk mengakses dan menggunakan Sembunyikan E-mel Saya terus daripada apl Mel, beta juga membawa reka bentuk yang dikemas kini pada apl Apple TV pada iPad dan tab Kedai baharu dalam apl itu.

Apl Apple TV pada iPad kini menampilkan bar sisi dan bukannya bar tab di bahagian bawah skrin. Dalam bar sisi, pengguna boleh mengakses setiap bahagian apl termasuk Tonton Sekarang, Apple TV+ Originals, Carian dan Pustaka. Pengguna iPhone dan Mac juga akan menerima tab Kedai baharu dalam apl Apple TV dengan iOS 15.2 beta 2 dan macOS Monterey 12.1 beta 2.

Sebelum kemas kini ini, filem dan rancangan TV di iTunes Store telah digabungkan dengan kandungan yang terdapat dalam apl App TV jadi tiada cara mudah untuk mencari kandungan yang tersedia untuk pembelian semata-mata. Tab Store membetulkan kesulitan itu dengan hanya memaparkan apa yang tersedia di iTunes Store untuk pembelian atau sewaan, namun, pengguna masih boleh melihat jika kandungan itu tersedia pada perkhidmatan penstriman yang disokong.

iOS 15.2 beta 2 juga membenarkan pengguna untuk menetapkan orang sebagai kenalan lama untuk akaun mereka, menampilkan togol baharu untuk mod fotografi Makro iPhone 13 Pro dalam apl Kamera, menawarkan Laporan Privasi Apl dan banyak lagi. Seperti kemas kini lain, Apple juga akan menyertakan banyak pembetulan pepijat dan peningkatan prestasi dalam keluaran rasmi iOS 15.2 dan iPadOS 15.2.

Pada masa ini, kami tidak tahu bila iOS 15.2 akan dikeluarkan kepada orang ramai, tetapi versi terakhir kemas kini perisian mungkin akan tiba menjelang akhir tahun ini.

Baca lebih lanjut:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *