iPad Air memenangi Tablet Terbaik di Kongres Dunia Mudah Alih, dan ia tidak ada di sana

Fakta menarik: iPad Air memenangi anugerah Tablet Terbaik GMA di MWC 2014 walaupun tidak hadir. Bodoh kan? Bukannya iPad Air tidak layak mendapat pujian. Ia sebenarnya peranti yang cukup baik dengan haknya sendiri.

tim-cook-ipad-air-hed-2013

Tetapi pengumuman bahawa ia memenangi tablet terbaik menjerit “kemenangan automatik,” “kemenangan lalai,” dan “diserahkan kepada Apple di atas pinggan perak.” Dengan reputasi Apple kerana dianugerahkan mata coklat berdasarkan reputasi semata-mata, kami tidak akan menyalahkan sesiapa kerana memikirkan perkara itu.

Sesetengah daripada anda mungkin berpendapat bahawa terdapat banyak lagi peranti yang layak mendapat pengiktirafan itu dan kami tidak akan cepat untuk tidak bersetuju. Berikut ialah 5 tablet yang kami rasa lebih layak menerima anugerah Tablet Mudah Alih Terbaik GMA yang diberikan di Kongres Dunia Mudah Alih berdasarkan prestasinya dan, anda tahu, hakikat bahawa kebanyakannya sebenarnya berada di MWC.

Samsung Galaxy Note Pro

Ini mungkin pertaruhan paling selamat, tetapi Samsung Galaxy Note Pro pastinya patut diperkatakan di kalangan yang hebat pada masa lalu. Peranti ini didatangkan dalam tiga saiz berbeza — 8.4, 10.1 dan 12.2 inci — namun kesemuanya didatangkan dengan resolusi skrin yang menakjubkan 2560 x 1600 (bandingkan dengan iPad Air 2048 x 1536).

Samsung-Galaxy-Tab-Note-Pro-dipaparkan-besar

Keputusan Samsung untuk menggunakan 2.3GHz quad-core Snapdragon 800 atau, bergantung pada model, cipset Exynos 6 pasti menyerlah, dan anda tidak akan menemui banyak peranti lain yang membungkus 3GB RAM sekarang. Tambah pada fakta bahawa ia mempunyai profil yang lebih tipis daripada iPad Air dan termasuk teknologi S Pen yang didayakan Wacom, siri Note telah menjadi terkenal, dan sungguh menakjubkan bahawa Samsung tidak mendapat pengiktirafan di sini.

Kami berharap pengawasan adalah kerana GMA memutuskan untuk mengikuti apa yang dilancarkan pada tahun kalendar 2013 lebih daripada apa-apa, kerana sekurang-kurangnya keputusan ini akan lebih masuk akal. Perlu lebih meyakinkan? Mungkin pukulan bertubi-tubi Samsung terhadap Apple dalam kempen pengiklanan terbaru mereka akan berjaya.

Nexus 7

Nexus 7 nampaknya sentiasa mendapat beberapa mata coklat kerana statusnya sebagai peranti Nexus dan tanda harganya yang sangat rendah, tetapi kami tidak boleh merasa bersalah kerana mempertimbangkan perkara tersebut. Anda akan berasa sukar untuk mencari tablet lain yang berbaloi untuk mendapatkan wang itu, dan kami akan cuba meneka ia akan menarik banyak perhatian walaupun dengan beberapa ratus dolar lagi dimasukkan ke dalam kos kemasukan.

Tangan Nexus 7 baharu wm

Sentiasa dalam fikiran kami apabila bercakap tentang Nexus 7 ialah paparan 7-inci 1920 x 1200, walaupun pita selebihnya berbunyi sama bagus. Di bawah hudnya ialah Qualcomm Snapdragon S4 Pro quad-teras dengan kelajuan 1.5GHz, 2GB RAM, NFC, Bluetooth 4.0, kamera 5 megapiksel dan banyak lagi. Anda meletakkan yang ini pada balet di sebelah iPad Air dan anda akan mendapat undian kami.

LG G Pad 8.3

G Pad 8.3 LG bukanlah peranti yang paling berkuasa di kalangan rakan sebayanya yang memakai Android, walaupun ia masih boleh bersaing dengan mana-mana tablet dari segi prestasi semata-mata. Gabungan pemproses Snapdragon 600 dan 2GB RAM memastikan bahawa, tidak syak lagi.

Tetapi fokus utama LG dengan G Pad 8.3 adalah untuk menyediakan tablet yang dirasakan “betul” di tangan anda. Faktor bentuk 8.3-inci diterima agak baik daripada mereka yang telah menggunakannya, dan LG pastinya melakukan kerja yang baik untuk mencapai keseimbangan yang baik antara ergonomik, rupa dan hartanah skrin.

lg-g-pad-8.3-3

Ia adalah tablet yang terasa “betul” di tangan anda, yang penting untuk sesiapa sahaja yang ingin menyimpannya sepanjang hari. Dan anda tidak akan menemui ciri berbilang tugas seperti Slaid Aside, QSlide dan QRemote pada iPad Air.

Tablet Sony Xperia Z2

Ini ialah tablet yang diumumkan hanya minggu ini di Kongres Dunia Mudah Alih, jadi kami ragu-ragu namanya berdekatan dengan mana-mana persediaan gerai pengundian mega-tablet yang mungkin digunakan atau tidak digunakan oleh GMA. Tablet Sony Xperia Z2 diakui yang pertama yang benar-benar mendapat perhatian kami daripada gergasi elektronik dari Jepun, dan kami pasti akan bertahan untuk ketibaannya berbanding penurunan $500 untuk iPad Air hari ini.

sony-xperia-z2-tablet-6

Membaca spesifikasi perkara ini adalah seperti mentakrifkan Impian Amerika untuk kami pakar teknologi:

  Paparan Triluminos 10.1 inci 1920 x 1200

  CPU quad-core Qualcomm Snapdragon 801 2.3GHz

  3GB RAM

  Storan dalaman 16GB dengan slot microSD

  Kamera belakang 8.1 megapiksel

  Kamera menghadap hadapan 2.2 megapiksel

  Bateri 6,000mAh

  4G LTE

  Bluetooth 4.0, NFC, MHL 3.0 dan WiFi

  Android 4.4 KitKat

Sudah tentu, spesifikasi sahaja tidak membuat atau memecahkan peranti. Ia adalah kemuncak semua pelbagai perkhidmatan dan ciri unik Sony, seperti Music and Video Unlimited dan semua ciri kamera hebat yang mereka banggakan, yang membentuk keistimewaan Xperia Z2 Tablet.

Anda boleh memberitahu Sony telah belajar banyak daripada tersandung awal mereka dalam ruang telefon pintar, dan tablet ini adalah tablet pertama yang kami serius berbincang dengan apa sahaja yang ditawarkan oleh Apple. Lihat video langsung kami dari Kongres Dunia Mudah Alih untuk melihat dengan tepat apa yang kami bincangkan.

Pad Transformer ASUS TF701T

ASUS mungkin bukan satu-satunya OEM yang membuat hingar besar dalam dunia tablet lagi, tetapi mereka masih mengeluarkan peranti yang layak untuk diiktiraf. The Transformer Book Duet ialah satu peranti sedemikian. Maksud saya, apa lagi yang anda boleh minta daripada peranti yang membolehkan anda bertukar antara Windows dan Android hampir serta-merta dengan satu sentuhan butang? Fikiran anda, ia boleh melakukannya sama ada dalam mod tablet atau komputer riba, manakala hibrid lain biasanya memaksa anda menggunakan Windows dalam mod komputer riba dan Android dalam mod tablet.

buku transformer duet td300 5

Ramuan ini terdiri daripada paparan 1080p 13.3 inci, cakera keras keadaan pepejal 128GB, pemproses teras i7 dan 4GB RAM. Ia mungkin lebih mahal daripada model asas iPad Air, tetapi iPad Air tidak mempunyai sistem pengendalian desktop berfungsi sepenuhnya yang tersedia untuk anda dengan klik pantas pada butang, bukan?

Apa pilihan anda?

Semua ini adalah peranti yang hebat, dan terdapat banyak lagi di luar sana yang belum kami bincangkan. Adakah anda akan mengambil mana-mana peranti di atas berbanding iPad Air? Adakah ia sesuatu yang lain? Adakah ia akan menjadi apa-apa? Kami mahu memilih otak anda, jadi pastikan anda membuang undi dan lihat jika kami tidak dapat memberikan beberapa peranti hebat yang lain ini pengiktirafan kerana menjadi binatang yang terang-terangan.

| | |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *