iOS 4.1 Beta mempunyai Perubahan dalam Formula Pengiraan Bar Isyarat. Mungkin Menjadikan Isu Isyarat kelihatan seperti Bukan Isu

Kira-kira dua minggu yang lalu, apabila semua orang bercakap tentang isu penerimaan isyarat iPhone 4 (dan masih sebenarnya), Apple telah berkata dalam satu kenyataan rasmi bahawa mereka akan menyelesaikan masalah ini dengan kemas kini perisian. Mereka menyalahkan isu ini pada kesilapan matematik dalam formula yang digunakan untuk mengira bar isyarat. Hari ini, iOS 4.1 beta telah dikeluarkan kepada pembangun dan kelihatan seperti terdapat beberapa perubahan pada bar isyarat di dalamnya.

Bar isyarat baharu kelihatan lebih tinggi sedikit daripada yang sebelumnya yang bermakna Apple telah menyemak semula formula pengiraan. Perisian tegar modem juga telah ditukar. Sebelum ini, firmware modem ialah 01.59.00 dan kini 02.07.01. Kami tidak tahu sama ada pengguna mengalami sebarang peningkatan dengan isu cengkaman kematian, tetapi tidak mungkin hanya kemas kini perisian akan menyelesaikan masalah ini.

Pada masa ini Macrumors telah melaporkan bahawa tiada perubahan telah dialami dalam kehilangan penerimaan oleh pengguna. Nampaknya bamper iPhone 4 adalah satu-satunya penyelesaian yang tersedia untuk masalah ini. Atau pita pelekat jika itu perkara anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *