iOS 13.5 membawakan API Pemberitahuan Pendedahan, pengalaman buka kunci yang lebih pantas semasa memakai topeng

Semua TAWARAN HITAM JUMAAT yang anda perlukan!

Kami disokong pembaca. Pautan luar mungkin memberi kita komisen.

Jika anda membeli NVIDIA Shield, Shield TV dan Shield World Charger Kit antara Julai 2014 dan Mei tahun ini dan menggunakannya di Eropah, anda harus menyemak kepala palam itik pada penyesuai AC anda.

Klik pada tab pelepas di bawah pin kepala palam dan keluarkannya daripada penyesuai. Di bahagian belakangnya, lihat ke sebelah kiri untuk grid segi tiga dengan nombor baris berlabel 14, 15 dan 16. Jika dua segi tiga terakhir dalam baris 16 tidak ditanda dengan pukulan, teruskan membaca. Jika anda menjumpai tumbukan itu, lihat ke sudut bertentangan dan lihat jika terdapat “B” gergasi yang menandakannya. Jika tidak ada, teruskan membaca.

Jika anda telah sampai sejauh ini, anda sepatutnya kini bahawa NVIDIA telah mengeluarkan penarikan balik secara sukarela untuk kepala palam itik itu. kenapa? Nampaknya pin unit tersebut boleh menjadi rapuh dan terputus semasa kita berurusan dengan grid kuasa, itu bukan bahaya yang kita mahu ditinggalkan.

Jadi, apa yang perlu dilakukan? Klik pada pautan sumber di bawah cerita ini dan anda akan diambil borang untuk mendapatkan kepala palam baharu, secara percuma.

Semua TAWARAN HITAM JUMAAT yang anda perlukan!

Kami disokong pembaca. Pautan luar mungkin memberi kita komisen.

Apple telah memulakan pelancaran iOS 13.5 dan ia membawa beberapa elemen baharu yang dikaitkan secara langsung dengan krisis kesihatan global yang berterusan. Yang pertama ialah API Pemberitahuan Pendedahan yang dibangunkan bersama oleh Google dan Apple, asas di mana apl pengesanan kenalan COVID-19 akan dibangunkan.

Ketibaan kunci lain ialah pengalaman buka kunci peranti yang lebih pantas semasa memakai topeng. iPhone anda tidak akan membuat anda menunggu lagi semasa Face ID bergelut untuk mengenali wajah anda. Berikutan kemas kini iOS 13.5, medan kod laluan akan muncul sebaik sahaja anda meleret ke atas pada skrin kunci. Untuk diingati, ciri ini telah dikeluarkan pada saluran beta bulan lepas.

Ia berfungsi bukan sahaja semasa membuka kunci iPhone anda, tetapi juga akan digunakan jika Apple Pay, iTunes, Apple Store atau mana-mana aplikasi lain memberikan anda gesaan pengesahan. Selain itu, pengguna kini boleh menghalang jubin pembesar suara daripada mengubah saiz secara automatik dan menjadi menonjol semasa panggilan FaceTime kumpulan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *