iOS 10 beta 2: ini semua yang baharu

Apple mengeluarkan beta ke-2 iOS 10 hari ini dengan beberapa pembetulan pepijat, peningkatan prestasi dan perubahan ciri. Berikut ialah senarai semua yang baharu dalam keluaran ini.

Skrin kunci berfungsi secara berbeza sekarang. Letakkan jari anda pada butang laman utama dan anda akan melihat mesej yang mengatakan Tidak Berkunci. Anda perlu menekan butang rumah untuk pergi ke skrin utama.

Widget dalam pusat pemberitahuan berkembang dengan betul sekarang. Pepijat daripada beta 1 yang tidak akan berkembang telah diperbaiki.

Pada peranti bukan Sentuhan 3D, anda kini boleh melihat pemberitahuan kaya. Ini berfungsi pada kedua-dua iPhone dan iPad. Untuk pemberitahuan iMessage, leret ke kiri pada pemberitahuan dan klik paparan untuk melihat perbualan terus dari pusat pemberitahuan.

Anda sudah boleh mengalih keluar banyak apl terbina dalam lain dalam iOS 10 beta 1 tetapi dengan beta 2, anda juga boleh mengalih keluar Apple News

Beberapa tweak telah dilakukan pada fon dalam apl Apple Music. Ia juga menyokong Jenis Dinamik sekarang.

Kocok Sekarang kembali. Muat Turun Muzik kini Muat Turun dan tidak boleh dialih keluar daripada menu Pustaka.

Anda juga boleh melihat berbilang Album apabila anda memilih Artis.

Pilihan baharu yang dipanggil ‘Rehatkan jari untuk Buka Kunci’ boleh didapati dalam Tetapan > Umum > Kebolehcapaian > Butang Laman Utama

Animasi baharu untuk folder dan latar belakang kabur kembali.

Spotlight telah menerima beberapa pembetulan prestasi yang sangat diperlukan. Ia hampir serta-merta sekarang dan juga memaparkan animasi baharu yang bagus.

Apl mel mempunyai ikon penapis baharu yang membuka menu timbul

Pilihan ‘Mod Imej Berkualiti Rendah’ ​​baharu dalam Tetapan > Mesej

iMessage Apps Store kini berfungsi. Pada masa ini, apl yang tersedia adalah oleh Apple yang merangkumi emoji mac Klasik dan emoji animasi daripada Apple Watch: Hearts, Hands dan Smileys.

Di bawah tab Urus, anda boleh mendayakan togol untuk menambah apl yang berfungsi dengan iMessage secara automatik.

Tetapan kunci automatik telah dipindahkan di bawah ‘Paparan & Kecerahan’

Togol baharu di bawah Tetapan > Peta untuk mendayakan atau melumpuhkan ‘Tunjukkan Lokasi Letak’

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *