Insta360 GO – Membuka kotak dan tanggapan pertama. Adakah anda perlu membeli satu?

Insta360 Go ialah kamera terbaharu daripada syarikat itu, menawarkan kamera tindakan fisheye sub-20 gram yang sangat kecil sehingga anda mungkin akan takut kehilangannya. Tetapi jangan biarkan itu menghalang anda daripada memilih salah satu daripada ini. Dengan cara unik Insta360 yang intuitif, mereka entah bagaimana menjadikan juara kecil ini sebagai pesaing GoPro untuk pencipta media sosial.

Apa yang ada dalam kotak?

  Kamera & Pod Pengecas Insta360 Go

  Kalung Loket Magnet

  Klip Cap

  Tongkat Selfie & Perumahan Tripod

  Pemilihan Lekapan Magnet

  Kabel Pengecas Mikro-USB

  Kabel Pemindahan Data Micro-USB ke USB-C

  Pelekat Insta360

  kesusasteraan

Ini bukan pilihan aksesori yang tidak baik untuk peranti $199 / €229 yang anda akan dapati terhimpit di dalam kotak yang lebih kecil daripada yang dimasukkan oleh telefon mudah alih anda. Penggayaan aksesori adalah sederhana dengan plastik ABS kelabu sepanjang yang saya fikir adalah bagus kerana saya tidak pasti saya mahu menarik perhatian lagi kepada kamera yang kelihatan kecil dan luar biasa ini. Semua aksesori adalah magnet juga, yang menjadikannya lebih selamat.

Insta360 Go berfungsi di luar kotak dan dipasangkan dengan mudah dengan telefon Android saya. Walau bagaimanapun, saya akan mengesyorkan agar anda memasukkan cas penuh ke dalam kamera supaya anda boleh mula menyediakan dan menggunakan kamera sepenuhnya.

Insta360 Go mempunyai apl khusus sendiri daripada Insta360 dan mudah dinavigasi dan disediakan. Pastikan anda membuat akaun pengguna kerana anda boleh memperoleh Insta360 Gold yang boleh anda tukar dengan aksesori atau baucar diskaun untuk pelbagai kamera yang ditawarkan oleh syarikat.

Seperti yang dijangkakan, apl Android tidak mempunyai semua ciri yang mungkin anda temui pada versi iPhone. Peninggalan yang paling ketara ialah “Flashcut” dan studio filem terkawal AI yang mengambil klip anda dan membuat filem mini yang termasuk trek sandaran dan peralihan video yang disegerakkan.

Perkara yang Baik

  Cepat disediakan dan dapatkan penggambaran dengan segera. Dalam masa 5 minit selepas mengoyakkan selofan, saya telah mengambil gambar pertama saya, video dan mula merakam hyper-lapse.

  Video ultra stabil dengan penstabilan Flowstate Insta360. Insta360 telah memahami bahawa video ultra-lancar adalah penting kepada pencipta dan ia ditunjukkan. Flowstate bukanlah ciri baharu tetapi sangat menggembirakan untuk melihat bahawa mereka telah memilih untuk memasukkannya ke dalam peranti di hujung barisan produk mereka yang lebih murah.

  Mod gerak perlahan & Hiperlaps. Saya peminat tegar hiper-lapse, jadi ini sangat bagus untuk dilihat disertakan dalam mod kamera. The Go mengambil masa-lapse dan menambah penstabilan yang bukan hiper-lapse konvensional. Tetapi ia berfungsi dengan baik dan saya tidak boleh menyalahkannya.

  Rakaman POV yang unik dan sudut penangkapan yang unik. Mempunyai kebebasan sepenuhnya kedua-dua tangan semasa merakam pegun dan video adalah bagus. Dengan klip dan pelekap yang disertakan, anda boleh melekatkannya di mana-mana sahaja atau klipkannya pada penutup anda dan mencipta kandungan POV sebenar.

  Ia magnet. Bahagian belakang kamera adalah magnet supaya anda boleh melekapkannya pada hampir setiap permukaan logam dan mengendalikan kamera dari telefon bimbit anda atau menggunakan pemasa kendiri. Aksesori semua magnet juga.

  Operasi wayarles Bluetooth sehingga 10m. Ia bukan sesuatu yang mungkin saya gunakan kerana Insta360 Go direka untuk kelajuan penggunaan dan semua mod kamera boleh disesuaikan. Tetapi jika anda mendapati diri anda berada dalam situasi di mana anda mempunyai sedikit masa tambahan untuk menyediakan tangkapan, anda mempunyai alat kawalan jauh Bluetooth berciri penuh melalui telefon mudah alih anda.

  16:9 mendatar 9:16 output menegak atau segi empat sama daripada fail video atau foto yang sama. Insta360 Go merakam mata ikan bulat 180 darjah penuh yang bermaksud anda boleh memilih pelbagai nisbah aspek untuk menyunting. Kanta mata ikan tunggal juga membolehkan pembingkaian kunci mudah video dalam julat kira-kira 30 darjah dalam sebarang arah.

Hayat bateri

Dengan pengecasan penuh, anda akan mendapat kira-kira 25 video berdurasi 30 saat setiap satu, atau 100 video berdurasi 15 saat setiap satu Walau bagaimanapun Insta360 Go boleh dicas semula dalam kesnya dalam kira-kira 18 minit. Cas Charge boleh mengecas semula GO sehingga 2.5 kali apabila dicas sepenuhnya. Saya menganggap aliran kerja yang dimaksudkan adalah untuk menyimpan kamera dalam bekas pengecasan apabila anda tidak menggunakannya dan memastikan kes pengecasan sentiasa dicas semasa anda menggunakannya. Untuk ini, saya akan mengesyorkan bateri mudah alih untuk memastikan anda sentiasa mempunyai kuasa yang mencukupi untuk terus mencipta.

Saiz

Ia adalah rahmat dan berpotensi menjadi kutukan. Saya harus jujur ​​dalam 30 minit pertama penggunaan saya menjatuhkan kamera dua kali. Nasib baik ia cukup teguh untuk menahan beberapa titisan lantai dapur saya tetapi saya tidak mahu meraba-raba dan kehilangan cengkaman apabila saya berada di luar. Walau bagaimanapun, saya akan mengatakan bahawa saiz secara amnya adalah positif besar-besaran. Sila berhati-hati.

Kawalan Kamera

Ini adalah sesuatu yang saya pasti saya akan terbiasa dari semasa ke semasa tetapi pemikiran awal saya ialah idea itu sangat intuitif. Saya telah menyediakan kamera supaya dengan satu tekan ia mula merakam video dalam klip 30 saat, dua tekan akan mengambil foto dan tiga tekan akan memulakan selang masa 15 minit. Anda boleh menyediakan mod kamera untuk memenuhi keperluan anda sendiri. Gerak perlahan ialah pilihan bersama-sama dengan pelbagai pilihan tempoh dalam menu tetapan pada telefon mudah alih anda.

Adakah anda perlu membeli satu?

Pada pendapat saya, Insta360 GO ialah kamera hebat untuk peminat fotografi, pencari keseronokan dan pencipta media sosial, terutamanya: Youtube, Cerita Instagram dan Cerita Facebook. Dalam kes penggunaan ini, GO memudahkan untuk menangkap berbilang momen spontan, tanpa perlu meraba-raba telefon anda atau kamera besar dan kemudian mengubahnya secara automatik menjadi filem ciri mini. Insta360 GO bukan pengganti untuk kamera 360 tetapi ia tidak diiklankan sedemikian. Walau bagaimanapun, ia adalah satu pujian yang bagus untuk beg kamera anda, ia tidak terasa tidak boleh dihancurkan sebagai contoh GoPro dan kanta mata ikan yang terdedah kadangkala cukup menakutkan. Kapasiti rakaman adalah terhad namun jika anda menggunakannya seperti yang dimaksudkan — sebagai kamera untuk menangkap syot POV terang, ia berfungsi dengan sangat baik dan kualiti imej juga hebat.

Jadi patutkah anda membeli satu? Jika anda suka cara menarik untuk merakam video dan foto, pasti ya.

Harga dan ketersediaan.

Insta360 GO tersedia untuk pembelian sekarang untuk $199 / €229 di Amazon. Ia juga boleh didapati terus dari Insta360 – Amazon cenderung untuk menghantar lebih cepat dan mempunyai pulangan yang lebih mudah, anda mungkin lebih baik mendapatkannya dari Amazon.

Contoh Video dan Imej

https://www.youtube.com/watch?v=videoseries

| | |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *