Insane Radical RXC akan Memusnahkan Wajah Anda

 • BeritaBerita

  Di sini kami mempamerkan jenama dan model terkini, selalunya sebelum ia memasuki pasaran. Kami juga melaporkan pengumuman penting lain dalam industri automotif.

 • MajalahMajalah

  Ini adalah kami bercakap kedai dan bercakap kereta. Kadang-kadang kita pergi secara mendalam dan menganalisis sesuatu, atau kita bercakap tentang sejarah kereta atau sukan permotoran, atau mungkin kita hanya memberikan pemikiran kita tentang sesuatu dalam industri automotif.

  Nampak kereta di atas sana? Itu yang baru RXC radikalkereta kecik gila yang berat sikit di bawah 2000 lbs tetapi pek yang hebat 380 kuasa kuda. Kelihatan seperti di rumah di litar lumba?strong>tetapi ia sah di jalanan.

  Dari segi sejarah, Radical telah membina kereta kecil untuk trek, atau kadangkala kereta trek yang boleh dibawa ke jalan raya, jika perlu.

  Untuk Radical RXC serba baharu, mereka telah membawanya ke peringkat seterusnya.

  RXC radikal di landasan

  Sebagai permulaan, RXC ialah kereta tertutup pertama syarikat itu. Dan untuk kereta yang boleh anda pandu di jalan awam, itu boleh menjadi masalah besar. Anda tahu, keseluruhan “cuaca buruk”. Oh, dan keselamatan juga, saya rasa. Selain itu, dengan kokpit tertutup mereka akhirnya mengambil peluang mereka untuk memberikan pintu gullwing kereta. Dan siapa yang tidak suka pintu gullwing?

  Tetapi inilah bahagian yang sangat menarik: mereka telah mengambilnya 3.7 liter V6 daripada Mustang baharu dan menjatuhkannya ke dalam rangka kecil RXCtidak sebelum meningkatkan kuasa kuda sehingga 380 yang sihat dan memberikannya tork 320 lb-ft.

  Jika anda benar-benar baik dan bertanya dengan sopan (dan batuk kerana wang tunai,) mereka akan menggantikan V6 dengan 3.0 liter V8 yang entah bagaimana menguruskan 480 hp. Tidak buruk untuk syarikat yang biasanya sesuai dengan kereta mereka dengan enjin yang dimaksudkan untuk motosikal.

  Untuk kedua-dua enjin, anda akan mendapat kotak gear paddleshift tujuh kelajuan tersuai mereka yang mengetuk gear dalam 50ms seperti F1.

  Semua ini memberi anda jalanan yang sangat pantas dan raksasa trek yang akan tersingkir 0 hingga 62 mph dalam masa 2.8 saat sahaja (itu lebih cepat daripada McLaren P1) dan tekan a 175 mph kelajuan tertinggi (tidak sepantas McLaren.) Kami tidak pasti tentang spesifikasi prestasi V8.

  Pemanduan RXC radikal

  Anda betul, ia memangnd ia adalah.

  Malah, badan itu, yang merupakan gabungan antara panel komposit dan gentian karbon, direka bentuk sedemikian yang memberikan 900 kg (1984 lbs) daya turun pada kelajuan. Kenapa gila? Berat kereta itu kira-kira 900 kg. Lihat ke mana saya pergi dengan ini?

  Secara teknikal, jika anda berjalan dengan cukup laju dan mempunyai terowong yang besar?strong>anda boleh memacu Radical RXC secara terbalik. Sekarang, siapa yang bersedia untuk menguji ini? Sesiapa? Bueller?

  Lihat video ini di mana orang-orang bertuah di XCar membawa RXC keluar untuk berputar:

  video YouTube

  Komen kegemaran saya: “Ia sah di jalanan seperti melakukan hubungan seks dengan lelaki berumur 16.000001 tahun adalah sah.

  (kereta, bukan 16.000001 tahun)

  RXC radikal

  Sekiranya anda mempunyai sekurang-kurangnya hampir 94,000 ($144,000) anda boleh memilikinya sendiri. Jika tidak:

  Jika anda berada di Eropah, Radical RXC akan dipamerkan di Salon Priv茅 di London pada awal bulan September, yang pasti anda patut cuba hadiri.

  Jika tidak, anda bukan sahaja boleh menyentuh satu, tetapi memandu satu, jika anda mengeluarkan 拢250 (kini $383) dan kebetulan ada apabila mereka menjalankan satu daripada hari percubaan mereka di pelbagai trek di seluruh benua.

  Hanyaberusaha untuk tidak mati.

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *