Inilah perkara yang diperbaiki dan rosak dalam Windows 10 Build 17643

Google telah mengeluarkan kemas kini baharu pada penyemak imbas Chromenya dengan versi 66.0.3359.117 yang tersedia untuk dimuat turun pada desktop Windows. Kemas kini terkini disertakan dengan pembetulan keselamatan bersama dengan peningkatan prestasi.

Kemas kini datang dengan sejumlah 62 pembaikan keselamatan bersama-sama dengan pembaikan untuk mengurangkan kecacatan Spectre. Kemas kini terkini disertakan dengan banyak pembetulan keselamatan dan oleh itu penting bagi pengguna untuk memasang versi terkini.

Google telah membetulkan dua kecacatan keselamatan kritikal dalam kemas kini Chrome 66 yang ditemui dalam Cache Cakera penyemak imbas. Kemas kini juga membawa pengurangan baharu terhadap kelemahan Spectre yang ditemui dalam pemproses Intel, AMD dan ARM.

Kemas kini adalah pembetulan keselamatan kecil sebelum kemas kini utama yang kini sedang diuji secara dalaman oleh gergasi teknologi untuk penyemak imbas Chromenya. Kemas kini juga membetulkan pepijat di bawah hud untuk sijil penyemak imbas.

Kemas kini Chrome 66 kini akan menyekat sijil tapak web yang telah dikeluarkan oleh PKI legasi Symantec sebelum 1 Jun 2016. Google Chrome kini memegang kedudukan nombor satu setakat pelayar web berkenaan dan digunakan oleh bilangan pengguna desktop di seluruh dunia .

Syarikat itu menerangkan: “Chrome 66 tidak akan mempercayai sijil tapak web yang dikeluarkan oleh PKI legasi Symantec sebelum 1 Jun 2016, meneruskan ketidakpercayaan berperingkat yang digariskan dalam pengumuman kami sebelum ini,”.

Kami telah melaporkan dalam artikel kami sebelum ini bahawa pelayar Chrome Google sudah memegang 60 peratus bahagian pasaran dan syarikat itu dijangka menambah sokongan Precision Touchpad pada pelayar dalam kemas kini seterusnya yang dijangka meningkatkan bahagian pasarannya melebihi 60 peratus.

Kemas kini Chrome terkini tersedia untuk dimuat turun untuk semua pengguna pada Windows, Linux dan Mac.

Jika anda tidak membenarkan menaik taraf Windows 10 Mobile semasa kepada Shell keratan tidak mengharapkan peranti baharu anda berjaya, anda mesti mendapatkan semula keyakinan beberapa penggunanya.

Sebagai jawapan kepada Himesh Shah.

ia Bergantung kepada penjual di tapak seperti eBay/amazon

Di mana untuk membeli Bateri Tulen untuk Telefon Lumia? Saya telah ditipu di eBay dan Amazon. Kesemua 3 BattrBatt mengecas sehingga 81% sahaja. Microsoft harus sekurang-kurangnya memastikan bahawa bekas peminat setia mereka mendapat Alat Ganti.

Composable Shell pada lumias windows 10 mobile 😉

Microsoft hari ini mengeluarkan Windows 10 Preview Build 17643 baharu untuk Orang Dalam yang didaftarkan dalam Skip Ahead Ring. Binaan terbaharu membawa banyak peningkatan pada Sets dan Microsoft Edge dan banyak lagi. Anda boleh membaca artikel khusus kami di sini tentang perkara baharu.

Dengan penambahbaikan pada Sets dan Microsoft Edge, Microsoft turut membetulkan beberapa isu yang diketahui daripada binaan sebelumnya untuk Skip Ahead Insiders. Menggerakkan tetikus ke atas dan ke luar elemen, pengguna mengadu bahawa Reveal tidak kelihatan, isu ini kini telah dibetulkan.

Sesetengah pengguna mengadu tentang isu dengan kelipan skrin yang berlaku apabila cuba melaraskan skrin selepas memutar peranti. Pasukan Insider telah membetulkan isu kelipan dan pengguna tidak lagi akan mendapati skrin berkelip apabila memutar peranti.

Menu semakan ejaan mempunyai masalah dengan tidak muncul pada berbilang monitor, isu ini kini telah dibetulkan dalam binaan terkini dan kini menu semakan ejaan muncul pada berbilang monitor.

Terdapat juga sejumlah besar isu yang diketahui yang butiran Microsoft dalam nota keluaran:

Isu yang diketahui:

Isu yang diketahui di atas dijangka akan diselesaikan oleh pasukan Windows Insider dalam binaan pratonton akan datang. Adalah dinasihatkan untuk menyemak senarai penuh isu yang diketahui sebelum memasang Skip Ahead Insider Preview Build 17643 yang terkini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *