Ini ialah OnePlus 5T (Spesifikasi, Harga, Ciri, Tarikh Tayangan)

Di atas kertas, OnePlus 5T bersaing dengan peranti lain dalam hampir setiap kategori. Paparan 6-inci adalah saiz yang sama dengan Piksel 2 XL dan LG V30.Resolution berada di bawah peranti lain, walaupun mempunyai paparan 18:9. Ia mempunyai Snapdragon 835 yang terbaharu dan terhebat, sama seperti semua peranti lain. Kamera belakang adalah dwi seperti V30, tetapi lebih ramai MP. Dan kamera hadapan adalah selaras dengan U11.

Memori ialah satu kawasan di mana OP5T jelas mendahului yang lain melainkan anda mendapat model U11 dengan 6GB RAM. Namun, model 8GB berada di atas setiap peranti. Bateri lebih besar daripada semua kecuali bateri Piksel 2 XL dan U11. Ia mempunyai USB Type-C dan pengimbas cap jari juga, tetapi tiada slot kad MicroSD atau kalis air.

OnePlus bersyukur tidak mematikan bicu fon kepala 3.5mm. Galaxy S8 dan V30 juga mempunyai bicu fon kepala, tetapi Pixel dan U11 dengan sedihnya telah membuat keputusan bergaya untuk menyingkirkannya. Kami masih fikir ini adalah langkah yang tidak baik untuk pengguna. Anda dialu-alukan untuk menggunakan fon kepala Bluetooth dengan OnePlus 5T walaupun dengan bicu fon kepala yang utuh.

Nampaknya OnePlus melakukan semua yang mereka perlu lakukan untuk bersaing dengan lelaki besar. Spesifikasinya kelihatan sesuai dengan perdana lain, tetapi OnePlus 5T mempunyai satu kelebihan besar: harga. OnePlus 5T hanya $499. Itu lebih daripada peranti OnePlus sebelumnya tetapi masih jauh lebih berpatutan daripada iPhone X atau Samsung Galaxy Note 8.

Apakah pendapat anda tentang OnePlus 5T? Adakah ini peranti yang anda minati? Adakah anda fikir OnePlus telah melakukan cukup untuk bersaing dengan telefon perdana yang lain?

| | | Longkang Google.com, 2007-2021

/*# sourceURL=/css/ampshared.css*/

Peranti ini kini menampilkan paparan AMOLED 6.01 inci dengan resolusi 2160 x 1080, menjadikannya peranti OnePlus pertama yang dihantar dengan reka bentuk hampir tanpa bezel. Selebihnya spesifikasi adalah apa yang anda akan dapati dalam OnePlus 5, yang dilancarkan semula pada bulan Jun tahun ini.

Dimensi: 156.1 x 75 x 7.3mm

Berat: 5.7oz (162g)

bahan: Aluminium Anodized

ANDA: OxygenOS berasaskan Android 7.1.1 Nougat

paparan: Paparan AMOLED 6.01 inci dengan resolusi 1080 x 2160 (401ppi)

CPU: Qualcomm Snapdragon 835 (Octa-core, 10mn, sehingga 2.45GHz)

GPU: Adreno 540

RAM: 6/8GB LPDDR4X

Penyimpanan: 64/128GB UFS 2.1

Kamera depan: Penderia 16MP

Kamera belakang: Penderia 1 x 16MP dan 1 x 20MP dengan Denyar Dwi-LED

Penderia: Cap Jari, Semua, Accelerometer, G-sensor, Kompas Elektronik, Giroskop, Kehampiran, Sensor Cahaya Ambien, RGB, Hab Sensor

Pelabuhan: USB-C, Dual nano-SIM, bicu fon kepala 3.5mm

Bateri: Bateri tidak boleh tanggal 3,300mAh, Dash Charge

Butang: Sokongan navigasi pada skrin, butang kuasa, roket kelantangan, Peluncur Amaran

Terima kasih kepada paparan 2:1 baharu, pengimbas cap jari yang dipasang di hadapan telah dialih keluar, dan telah diletakkan di bahagian belakang peranti, betul-betul di bawah modul kamera. Bercakap mengenainya, sudah tiada penderia RGB 16MP standard, dan kini kami mempunyai lensa sudut lebar 16MP baharu, yang telah digandingkan dengan penderia telefoto 20MP untuk membantu mereka yang ingin mengambil tangkapan Mod Potret.

Kami juga mempunyai sama ada 6GB atau 8GB RAM yang akan membantu kuasa peranti bersama-sama cipset Qualcomm Snapdragon 835. Bagi mereka yang lapar storan, kami sedih untuk mengatakan bahawa tiada slot kad mikroSD, tetapi terdapat dua pilihan storan dengan OnePlus 5T datang dalam storan sama ada 64GB atau 128GB.

Jika anda ingin melihat maklumat lanjut daripada keluaran hari ini, lihat pautan di bawah:

    | | |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *