Imej khabar angin iPhone 12 5.4 inci bocor dalam talian

Imej baharu muncul di platform media sosial China Weibo pada hujung minggu yang menunjukkan panel paparan yang didakwa untuk iPhone 12 akan datang Apple. Imej itu juga muncul secara ringkas di Slashleaks sebelum diturunkan pada hari Isnin.

Set terbaharu imej langsung yang dikhabarkan bagi iPhone 12 5.4-inci datang daripada laman media sosial ChinaWeibo. Imej menunjukkan panel paparan model perdana yang akan datang. Foto-foto itu nampaknya menggambarkan banyak baris penuh paparan telefon pintar dari barisan pemasangan.

Pada pandangan pertama, panel telefon pintar kelihatan sangat serupa dengan iPhone 11 generasi semasa. Kedua-dua panel telefon pintar nampaknya mempunyai saiz takuk yang sama. Walau bagaimanapun, terdapat perubahan ketara dalam nisbah skrin kepada bezel dalam imej jadi ini hanya boleh menjadi bentuk prapemasangan model iPhone 12.

Ia tidak serta-merta jelas daripada imej untuk saiz 宼he iPhone 12 varian untuk panel ini. Blogger Weibo Stesen Sembang Digitalmendakwa ia adalah untuk model 5.4 inci.

Terdapat banyak maklumat yang bercanggah tentang saiz takuk pada iPhone yang akan datang. Imej yang bocor mewakili takuk yang hampir 1/3 lebih kecil daripada saiz takuk iPhone semasa. Sebaliknya, dakwaan imej CAD yang bocor menunjukkan bahawa peranti baharu itu akan mempunyai saiz takuk yang sama seperti yang terdapat pada siri iPhone 11 semasa.

Telefon pintar terbaharu Apple dijangka melancarkan musim gugur ini dengan sokongan sambungan 5G. Akan ada empat iPhone dalam barisan akan datang dengan model 5.4-, 6.1- dan 6.7-inci mengikut beberapa imej unit tiruan yang bocor. Selain itu, dikhabarkan bahawa sistem tiga kamera belakang pada model iPhone 12 mewah akan menyertakan pengimbas LiDAR, paparan OLED dan kadar penyegaran ProMotion 120Hz.

Menurut Bloomberg, sekurang-kurangnya dua daripada iPhone mewah dalam barisan akan datang akan menampilkan reka bentuk baharu dengan tepi keluli tahan karat rata dan bukannya tepi melengkung, seperti model iPad Pro.

The Wall Street Journal telah melaporkan bahawa Apple merancang untuk melancarkan barisan iPhone 12 pada September 2020. Sementara itu, pembekal Apple Broadcom percaya bahawa model iPhone baharu akan ditangguhkan selama beberapa minggu dan akan dilancarkan kemudian pada musim luruh.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *