IFA 2017: Lenovo mengumumkan Headset Realiti Campuran Windows “Lenovo Explorer” baharu

Pasukan pembangun di belakang Unigram, Pelanggan Telegram tidak rasmi untuk Windows 10 Mudah Alih dan PC telah mengeluarkan kemas kini utama untuk apl Unigramnya. Apl telah terserempak dengan versi baharu 0.10.849.

Kemas kini datang dengan banyak ciri baharu untuk pengguna Windows 10 Mudah Alih dan PC. Kemas kini terbaharu membawa pilihan pengumpulan foto ke aplikasi Unigram. Pengguna kini boleh mengumpulkan media ke dalam album sebelum berkongsi berbilang foto dan video. Anda perlu terlebih dahulu memilih dua atau lebih imej atau video untuk dikongsi, kemudian pilih petak yang ditunjukkan di bahagian atas sebelah kanan dan kemudian ketik pada pilihan ok dan pilih kotak pilihan “Tunjukkan foto sebagai satu Mesej” sebelum menyiarkan.

Anda kini boleh memajukan atau menyimpan mesej yang diterima atau dihantar ke folder Mesej Disimpan yang berfungsi pada baris yang serupa dengan Bahagian Kegemaran. Anda juga akan dapat mendapatkan semula atau mengakses mesej yang disimpan terus daripada senarai sembang atau tetapan.

Pasukan itu juga telah membuat penambahbaikan pada pilihan carian dengan membenarkan pengguna mencari bot dan saluran awam yang lebih pantas dengan menaip tajuk mereka dalam carian. Anda juga akan dapat menyemat sembang penting, tetapi hanya jika anda seorang pentadbir. Mengimport kenalan dari Buku Telefon anda ke Telegram juga telah ditambah dengan kemas kini terkini.

Kemas Kini adalah yang utama dengan banyak ciri baharu yang disertakan dengan set biasa pembetulan pepijat dan peningkatan prestasi pada aplikasi yang tersedia sebagai Aplikasi Universal pada Windows 10 Mudah Alih dan PC.

Anda boleh memuat turun kemas kini Unigram terkini untuk Windows 10 Mudah Alih dan PC dengan mengklik pautan Microsoft Store di bawah.

Muat turun Unigram untuk Windows 10

Lenovo di IFA 2017 mengumumkan beberapa produk baharu yang mana yang paling penting ialah pengumuman set kepala Windows Mixed Reality baharu syarikat itu. Headset yang dikenali sebagai “Lenovo Explorer” akan tersedia di Pasaran seawal Oktober 2017.

Syarikat itu mengatakan bahawa set kepala itu berharga $349.99 tanpa Pengawal Sentuh dan jika anda suka membelinya dengan Pengawal Sentuh maka set kepala itu berharga $449.99. Lenovo Explorer dijangka memberi pengguna akses kepada program kegemaran mereka dalam persekitaran maya.

Pengguna yang mempunyai PC Lenovo dan set kepala Lenovo Explorer akan mendapat akses tambahan 100 permainan berskala tinggi VR melalui Hab hiburan Lenovo. Berikut adalah beberapa spesifikasi Lenovo Explorer:

Berat dan Dimensi: 185mm x 94.8mm x 102mm / 380g –Paparan: 2x 1440脳1440

Lenovo Explorer juga akan menyokong semua apl sedia ada dan pengguna tidak akan menghadapi masalah dalam menggunakan Headset dengan apl sedia ada seperti bermain permainan video, membalas e-mel dsb. Lenovo Explorer berfungsi dengan PC Intel Core i5 Generasi Ke-7 baharu tanpa grafik kad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *