Hyatt Regency mengumumkan tiga hotel baharu untuk dibuka di Asia Pasifik menjelang 2019

Salah satu nama terbesar dalam industri perhotelan, Hyatt Hotels, tidak perlu diperkenalkan.

Kisahnya bermula pada tahun 1957, apabila ahli perniagaan Amerika Jay Pritzker membeli sebuah hotel di sebelah lapangan terbang Los Angeles, menandakan permulaan konglomerat berbilion dolar. Sepuluh tahun kemudian, hotel Hyatt Regency pertama, Hyatt Regency Atlanta di Georgia, diumumkan kepada dunia.

Hotel ini bukan sahaja menandakan kelahiran jenama itu, tetapi juga lobi atrium hotel Portmanian yang pertama, yang direvolusikan oleh atrium 22 tingkat dramatik yang diimpikan oleh arkitek neo-futuristik John C. Portman.

Selain itu, Hyatt Regency juga menjadi jenama pertama daripada portfolio Hyatt yang berkembang secara global, dengan pengenalan pos luar Hong Kongnya pada tahun 1969, siap hanya dua tahun selepas jenama itu ditubuhkan.

Sejak itu, jenama itu telah mengambil alih dunia secara literal. Kini terdapat lebih daripada 180 hotel Hyatt Regency yang terletak di 30 negara di seluruh dunia, dengan lebih banyak lagi dalam perancangan. Di Asia Pasifik, tiga Hotel Hyatt Regency baharu telah diumumkan untuk separuh kedua 2018.

Masuk: Hyatt Regency Bali, Hyatt Regency BangkokSukhumvit, dan Hyatt Regency Seragaki Island Okinawa, semuanya diimpikan oleh firma reka bentuk dalaman yang berpangkalan di Tokyo, Super Potato, dalang yang sama di sebalik Grand Hyatt Singapore dan pelbagai hotel Hyatt lain di seluruh dunia.

Hartanah pertama, Hyatt Regency Seragaki Island Okinawa, terletak di pulau persendirian yang belum disentuh di pantai barat wilayah Jepun. Hotel ini akan menawarkan 344 bilik dan suite kontemporari yang menghadap pemandangan indah Laut China Timur yang luas. Setelah siap pada bulan September, kawasan eksotik yang di luar radar ini akan membolehkan tetamu menerokai pantai seputih serbuk dan tarikan semula jadi lain di Pulau Seragaki.

Hartanah kedua, Hyatt Regency Bangkok Sukhumvit, akan menampilkan 273 bilik, termasuk 21 suite di oasis bandar yang meriah dan bergaya di Sukhumvit Road, yang digelar sebagai zon perniagaan dan hiburan di kawasan Sukhumvit yang lebih besar. Setelah siap pada bulan November, hotel ini akan mempunyai akses mudah ke bangunan komersial di sekelilingnya, dan jambatan langit terus ke stesen Nana BTS Sky Train. Hotel ini juga akan menempatkan restoran makan sepanjang hari, tempat acara pelbagai guna, bar atas bumbung, lobi dan lounge kelab, kolam renang, pusat kecergasan dan lebih 1,300 meter persegi ruang mesyuarat, termasuk bilik tarian yang luas.

Akhirnya, Hyatt Regency Bali akan terletak di pantai yang bersih di Sanur, lokasi yang tepat sebagai Bali Hyatt lama. Hartanah ini akan menampilkan 363 bilik dalam sembilan hektar taman tropika, direka dengan elegan dengan pengaruh Bali, menghadap ke taman yang tenang di Lautan Hindi. Walaupun Hyatt Regency Bali akan menjadi sebuah oasis yang terletak di daerah yang agak tidak disentuh oleh pelancongan besar-besaran, hotel ini juga akan berada berdekatan dengan beberapa tarikan utama Bali dan Lapangan Terbang Antarabangsa Ngurah Rai.

Kesemua hartanah itu dijangka siap menjelang akhir tahun, mengukuhkan lagi kehadiran Hyatt Regency di destinasi paling ikonik di rantau ini.

www.hyatt.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *