HUAWEI Nova 8 siri mungkin membuat pertukaran daripada cip Kirin kepada cip Dimensity MTK

The HUAWEI Siri Nova digemari ramai kerana ia menawarkan spesifikasi mewah tetapi masih disertakan dengan tanda harga yang berpatutan. Pada bulan April, siri Nova 7 tiba dengan tiga peranti iaitu Nova 7 SE, Nova 7, dan Nova 7 Pro. Sejurus selepas beberapa bulan, the Siri Nova 8 telah pun muncul dalam gambar dengan beberapa khabar angin. Didakwa bahawa siri Nova yang akan datang akan membuang chipset Kirin dan bergantung kepada Dimensiiti MediaTek chipset.

Menurut jurucakap Weibo, Nova 8 SE, Nova 8 dan Nova 8 Pro masing-masing akan menampilkan Dimensity 800, Dimensity 800U dan Dimensity 1000+. Bukan sahaja chipset mereka telah didedahkan, tetapi pemberi maklumat juga telah memberi kita lihat pada tanda harga juga. Nampaknya Nova 8 SE akan dijual pada harga 2,799 Yuan (~RM1,697), manakala Nova 8 dan 8 Pro masing-masing berharga 3,299 Yuan (~RM2,001) dan 3,999 Yuan (~RM2,425).

Untuk mengimbas kembali, siri Nova 7 disertakan dengan Kirin 810, Kirin 820 dan Kirin 985. Langkah baharu beralih kepada cipset MediaTek ini mungkin kesan daripada larangan perdagangan yang berlaku untuk tempoh yang lama. Betul atau tidak, kami memilih untuk percaya bahawa siri Nova yang akan datang masih akan terus membawa telefon pintar bernilai tinggi kepada pengguna.

Beritahu kami pendapat anda tentang berita ini di halaman Facebook kami. Nantikan TechNave.com untuk lebih banyak khabar angin telefon pintar terkini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *