HUAWEI mungkin dibenarkan membeli cip dari AS sekali lagi, tetapi tidak untuk telefon pintar

HUAWEI boleh mengambil langkah-langkah kecil untuk membebaskan dirinya daripada larangan perdagangan AS seperti yang dilaporkan bahawa syarikat China boleh dibenarkan membeli kerepek dari negara lagi. Bagaimanapun, cip itu bukan untuk telefon pintar tetapi bahagian kereta seperti skrin video dan sensor. Oleh itu, anda mungkin perlu meletakkan pemikiran syarikat yang memperoleh kembali aksesnya kepada cip Qualcomm atau bahkan Android ditahan.

Laporan itu datang daripada Reuters, dan dikatakan bahawa cerapan itu disediakan oleh “dua orang yang biasa dengan perkara itu”. Memandangkan komponen auto tidak dianggap “canggih”, HUAWEI mungkin diluluskan untuk membeli cip dari negara itu semula. Nampaknya juga syarikat itu cenderung kepada teknologi yang kurang berkemungkinan diharamkan dari AS pada masa kini.

Kebanyakan daripada kita tahu bahawa HUAWEI telah menerima kesan besar dalam perniagaan telefon pintarnya kerana larangan perdagangan. Syarikat itu juga telah memutuskan untuk berhenti mengeluarkan pemproses Kirin sama sekali. Disebabkan itu, ia telah memberi peluang kepada syarikat telefon pintar lain untuk mengatasi pengeluar telefon pintar terbesar suatu ketika dahulu.

Selain telefon pintar, barisan produk HUAWEI yang lain masih menarik, dan kami juga ingin melihat syarikat itu menerokai produk teknologi baharu untuk membawa kehidupan baharu kepada jenama itu. Kongsi pendapat anda dengan kami di bahagian komen dan nantikan TechNave.com untuk kemas kini teknologi terkini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *