Huawei mengumumkan telah menjual lebih 9 juta telefon pintar Huawei P9

jualan huawei-p9

Huawei ialah salah satu pengeluar telefon pintar yang paling pesat berkembang di planet ini, mendapati dirinya berada di belakang Samsung dan Apple apabila melibatkan bilangan telefon bimbit yang dijual di seluruh dunia. Itu sebahagian besarnya disebabkan oleh pasaran China yang besar dan permintaan untuk telefon pintarnya di sana, walaupun usaha Huawei untuk memasuki pasaran global bukan tanpa ganjaran.

Pada satu acara di China awal hari ini, Huawei mengumumkan bahawa telefon pintar Huawei P9 telah menjual sembilan juta telefon bimbit sejak telefon itu diperkenalkan pada April tahun ini. Itu meningkat tiga juta daripada September apabila syarikat itu mengumumkan peranti itu telah mencapai enam juta dalam jualan, bermakna ia menjual tiga juta peranti dalam masa dua bulan sahaja.

Itu adalah pencapaian yang cukup hebat untuk telefon pintar kelas pertengahan, jadi ia akan menjadi menarik untuk melihat bagaimana yang akan datang Huawei Mate 9 melakukan, memandangkan Galaxy Note 7 Samsung tidak lagi dalam gambar. Terdapat tempat utama untuk Huawei memanfaatkan pasaran yang menyukai telefon yang lebih besar tetapi malangnya, tiada stylus disertakan dengan Mate 9.

| | |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *