Huawei menghampiri pelancaran Android Oreo pada Mate 9

Walaupun peranti lain terus dikhabarkan dan dilancarkan ketika hampir penghujung tahun 2017, OEM juga sedang berusaha untuk menyediakan keluaran Android 8.0 Oreo. OEM yang terbaharu ini dilihat bekerja pada kemas kini Oreo ialah Huawei dengan Mate 9.

Syarikat itu hanya beberapa minggu lagi untuk memperkenalkan perdana terbaharunya dengan Huawei Mate 10, tetapi halaman hasil Geekbench telah muncul yang menunjukkan Mate 9 berjalan dengan Android Oreo. Tiada maklumat lain untuk dikongsi daripada keputusan Geekbench, tetapi sekurang-kurangnya kami tahu bahawa Huawei sedang bekerja keras pada Oreo.

Huawei tidak mendedahkan sebarang jenis garis masa untuk keluaran Oreo untuk peranti 2016 (dan sebelumnya), tetapi keputusan ini memberi kita idea bahawa kemas kini mungkin lebih hampir untuk dilancarkan. Kita perlu menunggu untuk mendengar sesuatu yang lebih penting, dan ia tidak akan mengejutkan saya jika pengumuman dibuat pada acara pelancaran Huawei Mate 10.

Sebagai penyegar, Mate 9 menampilkan paparan FHD 5.9-inci, sambil dikuasakan oleh Kirin 960 SoC bersama 4GB RAM dan storan 64GB. Peranti ini masih sangat berkebolehan malah menampilkan persediaan dwi-kamera yang agak mengagumkan. Jika anda berminat, anda masih boleh mendapatkan Mate 9 daripada Best Buy, atau Amazon jika anda tidak mengambil berat untuk menunggu Huawei Mate 10.

[The Android Soul | Geekbench]

| | |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *