Huawei: Mate 9 akan menerima Android 8.0 Oreo sebulan selepas Mate 10 dilancarkan

Awal pagi ini, Huawei secara rasminya telah melancarkan Huawei Mate 10 dan Mate 10 Pro — perdana baharu pengeluar China yang besar dan buruk untuk 2017. Bersama-sama dengan helaian spesifikasi yang agak mengagumkan, Huawei menyebut bahawa peranti itu akan menjalankan Android 8.0 Oreo, salah satu peranti baharu pertama tahun ini yang menampilkan OS Android yang dikemas kini di luar kotak.

Sekarang, mudah untuk menganggap bahawa pengilang akan melupakan semua tentang model tahun sebelumnya (yang Huawei Mate 9) tetapi nampaknya itu tidak berlaku. Huawei dilaporkan telah mencapai rekod dan bukan sahaja mengesahkan bahawa Oreo untuk Mate 9 akan datang tetapi ia akan tiba dalam tempoh 4 minggu selepas Mate 10 mula dihantar (akhir bulan ini). Mate 9 juga akan mendapat manfaat daripada Project Treble Android 8.0, yang sepatutnya membantu mempercepatkan proses kemas kini perisian bergerak ke hadapan.

Kembali kepada Mate 10s yang baru diumumkan, Huawei juga menyebut bahawa mereka akan “mensasarkan” patch keselamatan bulanan dan mendakwa mereka telah mula bekerja pada Android P. Rupa-rupanya Huawei telah bekerjasama rapat dengan Google pada kemas kini seawal September tahun ini dengan tumpuan pada ekosistem AI dan mempercepatkan CPU Kirin mereka dengan perpustakaan Tensorflow Lite Google.

Sudah tentu, ini semua adalah perkataan pada masa dan masa yang akan menentukan sama ada Huawei memenuhi janji mereka. Sementara itu, kami akan terus mengintai Mate 10 dan 10 Pro baharu dan berkhayal tentang perkara yang akan kami lakukan dengan semua mAh tersebut.

melalui Android Central

| | |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *