Huawei Ascend P2 untuk mengemas pukulan terbesar dalam profil paling tipis di dunia?

Kami telah mendengar sedikit tentang Huawei Ascend P2 berikutan CES 2013. Menurut khabar angin, Huawei bersedia untuk memperkenalkan peranti itu di Kongres Dunia Mudah Alih sebagai “telefon pintar tertipis di dunia” terbaharu, dan walaupun gelaran itu semakin kurang berprestij. selama bertahun-tahun (pengilang baharu nampaknya menuntut semula setiap minggu) kami masih teruja untuk melihat apa yang ingin dibawa oleh pengeluar China.

Menurut khabar angin baru-baru ini, telefon ini akan menjadi yang paling nipis di dunia dan juga antara yang paling berkuasa. Menurut CSR outlet China, peranti ini akan menggunakan pemproses K3V2 quad-core 1.8GHz, set cip dalaman yang tidak teruk. Spesifikasi lain termasuk kamera belakang 13 megapiksel, kamera hadapan 1.3 megapiksel, RAM 2GB, storan dalaman 8GB dan bateri 3,000 mAh. Ia juga hadir dengan Android 4.1 Jelly Bean di luar kotak, walaupun ada kemungkinan kita dapat melihat Android 4.2 pada masa ia dilancarkan.

K3V2 tidak mempunyai kuasa nama yang sama seperti NVIDIA’s Tegra, Qualcomm’s Snapdragon atau Samsung’s Exynos, tetapi Huawei telah memperhalusi cipsetnya dengan agak baik dan mereka memberikan prestasi yang luar biasa untuk pelbagai telefon pintar syarikat. Perkara paling menarik tentang pakej ini ialah bateri — bagaimanakah Huawei boleh memuatkan bateri 3,000 mAh ke dalam casis yang dijangka lebih nipis daripada 6.45mm (saiz telefon pintar paling nipis semasa, Alcatel’s One Touch Idol Ultra)?

Pertunjukan aneh itu adalah pertunjukan yang kami akan lihat untuk menghadiri barisan hadapan dan tengah ketika syarikat itu menuju ke Barcelona bulan depan untuk pertunjukan tahunannya yang besar. Saya harus ambil perhatian bahawa sumber khabar angin ini bukanlah yang paling kuat, tetapi saya pasti dapat melihat Huawei ingin membawa pakej hampir dengan ini kerana ia kelihatan untuk meningkatkan statusnya sebagai pengeluar peranti premium. Kita akan lihat sama ada cukup untuk membuat orang melihat mereka pada tahap yang sama seperti yang kita lakukan HTC, Samsung dan nama besar lain dalam industri telefon pintar.

[via IntoMobile]

| | |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *