HTC U11, U11+, U12+ untuk mendapatkan kemas kini Android 9.0 Pie pada Q2 2019

Melainkan anda memiliki a Piksel telefon bimbit atau telefon bimbit yang dibuat oleh syarikat yang agak kecil dengan beberapa telefon dalam portfolionya, kemungkinan besar apabila mendapat kemas kini Android terkini, anda mungkin menunggu di mana-mana antara minggu hingga bulan. Nampaknya perkara yang sama berlaku untuk pemilik HTC walaupun syukur penantian mereka akan berakhir tidak lama lagi.

HTC telah mengesahkan di Twitter bahawa mereka sedang berusaha untuk membawa kemas kini Android 9.0 Pie kepada telefon pintar HTC U11, U11+ dan U12+nya. Syarikat itu agak kabur tentang bila kemas kini akan dikeluarkan kecuali mengatakan bahawa ia akan tiba bermula pada Q2 2019, tetapi itu adalah tingkap yang agak besar kerana Q2 pada dasarnya adalah April, Mei, dan Jun.

HTC juga menyatakan bahawa masa yang tepat akan berbeza dari rantau ke rantau kerana dalam beberapa kes, terutamanya dengan peranti yang dikunci kepada pembawa, ia juga memerlukan kelulusan pembawa sebelum kemas kini dikeluarkan, menambah lapisan kelewatan tambahan pada prosiding keseluruhan. Syarikat itu mendakwa bahawa mereka cuba memastikan kemas kini itu serasi dengan peranti mereka sebelum mengeluarkannya.

Tidak jelas sama ada telefon lain syarikat itu akan menerima Android 9.0 Pie atau jika peranti yang dinyatakan di atas adalah satu-satunya yang akan menerimanya. Memandangkan pembuat telefon pintar cenderung untuk memberi lebih tumpuan kepada perdana mereka, agak ironis bahawa HTC U11 Life kelas bawah sebenarnya menerima kemas kini Android Pie pada tahun 2018, mengalahkan adik-beradik utamanya.

Sumber: Twitter

| | |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *