HTC U11 Plus berkemungkinan berasal daripada Pixel 2 XL

Seperti yang kita semua tahu sekarang, Google sedang mengusahakan tiga yang berbeza Piksel 2 peranti, dengan LG dan HTC menyediakan model untuk Pixel 2 XL. Kami juga kini tahu bahawa LG mengeluarkan Piksel 2 XL yang dikeluarkan secara rasmi, tetapi HTC sedang mengusahakan Pixel 2 XL ‘muskie’. Dengan pengumuman hari ini mengenai HTC U11 Plus, nampaknya ‘muskie’ bukan sahaja dibuang ke tepi.

mengikut The Verge, “muskie tidak mati, ia hanya menjadi HTC U11 Tambahan pula”. Ini datang daripada sumber yang biasa dengan rancangan daripada Google dan HTC mengenai perkara itu. Walau bagaimanapun, ini mungkin menimbulkan beberapa lagi soalan daripada jawapannya.

Soalan pertama yang muncul di fikiran saya adalah mengenai ketersediaan HTC U11 Plus. Peranti itu tidak akan muncul di sini di AS, kerana ia hanya terhad kepada negara dan wilayah Timur terpilih. Adakah ini bermakna bahawa Google ingin memastikan bahawa ia tidak akan menghadapi kekangan bekalan yang sama seperti barisan Pixel asal?

Mungkin ia semudah Google mahukan 2 XL yang ditawarkan oleh LG untuk perubahan kadar, terutamanya memandangkan pelaburan baru-baru ini dalam bahagian paparan LG. Bercakap tentang paparan, ini membawa kita kepada soalan lain. U11 Plus mengambil kesempatan daripada panel LCD 2:1, manakala Pixel 2 XL terkenal menggunakan panel POLED LG, yang telah dibelenggu dengan isu sejak awal.

Sudah tentu, anda tidak akan mengenali ini sebagai peranti Google yang mungkin pada pandangan pertama, tetapi rujukannya ada. Paling ketara ialah pengimbas cap jari, yang diletakkan di bahagian belakang peranti, dan bukan di hadapan untuk menampung paparan 2:1. Sudah agak lama sejak HTC menggunakan pengimbas cap jari sedemikian, kerana syarikat itu telah berpegang pada pengimbas menghadap ke hadapan.

Walau bagaimanapun, HTC U11 Plus memberi kita gambaran sekilas tentang apa yang mungkin berlaku jika Google kekal dengan HTC dan bukannya LG untuk Pixel 2 yang lebih besar. Saya ingin melihat Pixel 2 XL “Lut Pancaran”, digabungkan dengan paparan cantik itu dan perkakasan kamera yang sangat baik.

Beritahu kami pendapat anda tentang situasi ini dalam ulasan di bawah.

| | |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *